„Agrovizija“: kaip užauginti didžiausią derlių?

„Agrovizijos“ paroda šiemet vyks jau devintąjį kartą – tai įprastas renginys žemdirbiams, tačiau kiek neįprastas miestiečiams ir su žeme nedirbantiems žmonėms.

„Agrovizija“ – tai kasmetinė paroda, kurioje žemdirbiams pristatomos naujausios ir pažangiausios priemonės.<br>A.Padoros nuotr.
„Agrovizija“ – tai kasmetinė paroda, kurioje žemdirbiams pristatomos naujausios ir pažangiausios priemonės.<br>A.Padoros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2014, 5:53 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:22 AM

Liepos 2–4 dienomis Dotnuvoje vyksta žemės ūkio technologijų paroda „Agrovizija 2014“, kurioje dalyvauja įmonės iš Lietuvos bei užsienio šalių. Parodoje taip pat apsilankė Žemės ūkio ministerijos delegacija, kuriai vadovauja viceministras Mindaugas Kuklierius. „Ši paroda jau tapo gražia ir labai naudinga tradicija. Kiekvienais metais čia susirenka žemdirbiai, mokslininkai, verslo atstovai. Vieni pristato savo produkciją, kiti atskleidžia naujausius mokslo pasiekimus, o treti rūpinasi savo derliumi. Juk reikia išsiaiškinti gero derliaus paslaptį“, – šypsodamasis kalbėjo viceministras M. Kuklierius.

Į šią parodą net neverta vykti be guminių batų ir fotoaparato rankose, laukia tikrai įspūdingas renginys. Didžiuliai, specialiai paruošti laukų plotai, kuriuose demonstruojamos naujausios priemonės ir technologijos. O parodos svečiai gali palyginti, įvertinti ir sužinoti daugiau apie pasėlių priežiūrą, nes visas tris dienas vyks Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro (LAMMC) Žemdirbystės instituto mokslininkų seminarai ir konsultacijos. Nuo mokslininkų neatsilieka ir bendrovės, jos taip pat stengiasi lankytojams pristatyti savo produktus kuo įspūdingiau, atskleisti visas unikalias savybes ir atsakyti į visus rūpimus klausimus.

Pagrindinis ir bene įdomiausias renginio akcentas – purkštuvų šou. Šiemet jį rengti gali būti itin sudėtinga dėl gausių kritulių ir itin suminkštėjusios dirvos.

„Agrovizija“ – tai kasmetinė paroda, kurioje žemdirbiams pristatomos naujausios ir pažangiausios priemonės. Pasak parodos organizatorių, „Agrovizijoje“ galima pamatyti tai, kuo drąsiai galima didžiuotis – Lietuvos selekcininkų išvestas veisles ir mokslo pasiekimus, pažangius augalų apsaugos ir tręšimo sprendimus, žemės dirbimo, sėjos bei šienainio gamybos technologijas, aplinką tausojančius purkštuvus. Paroda pirmiausia skiriama tiems ūkininkams bei kitiems augintojams, kurie, pasitelkę pažangias technologijas, siekia didinti gamybos našumą, gerinti produkcijos kokybę ir skatinti savo ūkio konkurencingumą Europos Sąjungos rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.