Šilutės rajono savivaldybė tapo merų keitimo rekordininke

„Mere, jūs esate žadėjęs pats atsistatydinti, gal tai dabar ir padarysite?“, - taip Šilutės rajono tarybos neeilinio posėdžio pradžioje, patvirtinus papildytą dienotvarkę, mero konservatoriaus Šarūno Laužiko trečiadienį paklausė tarybos narys Vytautas Laurinaitis.

V.Laurinaitis pagaliau tapo meru.<br>A.Aleksėjūnienės nuotr.
V.Laurinaitis pagaliau tapo meru.<br>A.Aleksėjūnienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

2014-07-02 12:47, atnaujinta 2018-02-12 07:37

Šis buvęs liberalcentristas, neseniai tapęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos nariu, tapo realiausiu pretendentu užimti mero Š.Laužiko kėdę.

Kaimo mokyklos pedagogui V.Laurinaičiui, dirbančiam Vainuto vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoju, per 20 metų to nepavyko padaryti LiCS komandoje. Tik pakeitus partinį rūbą –siekiamybė tapo ranka pasiekiama.

Septynis mėnesius mero regalijomis ir valdžia (po pernykščio perversmo, kurį pats su „darbiečių“ pagalba inicijavo) pasidžiaugęs meras Š.Laužikas, nepriėmė V.Laurinaičio siūlymo pačiam atsistatydinti.

Nes, sakė konservatorius, negalįs „atimti iš oponentų šio malonumo“ – atstatydinti ir tapti šalyje merų keitimo rekordininkais.

Dar po pusvalandžio tas rekordas buvo pasiektas. Iš 26 rajono tarybos posėdyje dalyvavusių narių nepasitikėjimą meru konservatoriumi Š.Laužiku slaptu balsavimu pareiškė 15 rajono tarybos narių ir jį atleido iš pareigų.

Šilutės rajono taryba neeiliniame posėdyje naujuoju meru išrinko „tvarkietį“ Vytautą Laurinaitį.

Beje, Tėvynės Sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų partijos Šilutės skyrius, kuriam daugiau kaip du dešimtmečius vadovavo Š.Laužikas, neseniai lydere išsirinko pedagogę iš Vydūno gimnazijos Sandrą Tamašauskienę.

Š.Laužiko pavaduotojas Virgilijus Pozingis padėkojo merui Š.Laužikui už nuveiktus darbus, nes, pasak jo, kas nori, tas juos supranta ir vertina.

Š.Laužikas pripažino pralaimėjimą, tai vadino gerai veikiančios demokratijos išraiška ir patikino, jog, likęs eiliniu tarybos nariu, bus aktyvus. Anot jo, žiniasklaidos dėmesio vėl bus vertas.

Šilutės rajono tarybos neeiliniame posėdyje iš darbo planuojama atleisti visus pernykščio perversmo triumfuotojus - mero pavaduotoją V.Pozingį(VLŽ), „darbiečius“ administracijos direktorių Tomą Budrikį ir jo pavaduotoją Aliną Overlingaitę.

Beje, pernai lapkričio gale, prieš „darbiečių“, konservatorių ir „tvarkiečių“ suokalbį pakeisti merės Daivos Žebelienės komandą degančiomis žvakutėmis protestavo šimtai gyventojų. Tokia pilietinio nepaklusnumo akcija rajone vyko pirmą kartą.

Naująją tarybos valdančiąją koaliciją sudaro „Tvarkos ir teisingumo", Liberalų ir Socialdemokratų frakcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.