Kaune toliau tikrinami naktiniai barai

Kaune per policijos reidą dviejuose

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 5, 2014, 10:38 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:29 AM

Vėlų ketvirtadienio vakarą surengto reido metu buvo patikrintos penkios įmonės, iš kurių dviejose nustatyti prekybos alkoholiniais gėrimais taisyklių pažeidimai. Šiuose baruose po 22 val. buvo neteisėtai pardavinėjamas alkoholis.

„Matydami nesibaigiančius pažeidimus, reidus nuo šiol vykdysime nuolat“, - pabrėžė Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

„Dar kartą pasitvirtino nuogąstavimai, jog nepaisoma Kauno miesto tarybos priimtų sprendimų ir nelegali prekyba alkoholiu nakties metu tebevyksta. Tai tik patvirtina, jog tarybos priimtos priemonės kovai su viešosios tvarkos pažeidėjais yra būtinos. Šiuo metu dauguma pseudobarų savininkų yra padavę savivaldybę į teismą, tačiau tikimės, jog Vyriausiasis administracinis teismas adekvačiai pasižiūrės į esamą situaciją. Matome daugybę problemų šių naktinių barų prieigose, kurie yra potencialūs viešosios tvarkos pažeidimų židiniai“, - teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas, taip pat dalyvavęs reide ir aplankęs Aleksote ir Žemuosiuose Šančiuose įsikūrusius pseudobarus.

A. Kupčinsko teigimu, kovai su tokiais pseudobarais jėgas turėtų suvienyti įvairios institucijos - tiek išduodančios higienos pasus ar licencijas prekybai alkoholiu, tiek ir prižiūrinčios naktinių barų veiklą.

„Matome, jog šiuose taškuose ne tik pažeidžiama prekybos alkoholiniais gėrimais tvarka, bet daugumoje nesilaikoma elementariausių higienos reikalavimų. Iš tiesų reikalinga visų institucijų, kurios išduoda licencijas ir leidimus šioms įmonėms, o ne tik savivaldybės ir policijos, kryptinga ir vieninga veikla bei suderinti veiksmai, siekiant pažaboti įstatymo laužytojus“ , - akcentavo meras.

Kauno miesto taryba praėjusių metų lapkritį apribojo naktinę prekybą alkoholiu barais save vadinančiose 24-iose prekybos įstaigose. Vėliau į šį sąrašą buvo įtraukti dar keli pseudobarai. Šie sprendimai buvo priimti atsižvelgiant į policijos, seniūnijų, bendruomenės centrų ir kitų organizacijų prašymus ir skundus.

Pseudobarams licencijos apribojimai buvo įvesti dėl jų prieigose padidėjusio nusižengimų ir nusikaltimų skaičiaus bei nuolatinių aplinkinių gyventojų skundų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.