Kariuomenė skelbia konkursą trijų radarų įrengimui

Konkurso dalyvių paraiškų laukiama iki rugpjūčio pabaigos.

Lietuvos kariuomenė paskelbė konkursą trijų radiolokacinių bokštų statyboms netoli sienos su Karaliaučiuaus kraštu ir Baltarusija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
Lietuvos kariuomenė paskelbė konkursą trijų radiolokacinių bokštų statyboms netoli sienos su Karaliaučiuaus kraštu ir Baltarusija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 6, 2014, 10:25 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:02 AM

Centriniame viešųjų pirkimų portale nurodoma, kad radiolokaciniai bokštai turėtų būti įrengti Šilutės rajono Žalpių kaime, už 20 km nuo sienos su Karaliaučiumi,taip pat už 10 km nuo sienos su Baltarusija esančiame Prisieginės kaime Ignalinos rajone bei Prienų rajone, Antaverčio kaimo teritorijoje.

Pirkimo medžiagoje nurodoma, kad su juo susijusi detalesnė informacija yra riboto naudojamo ir bus pateikta tik atrinktiems kandidatams.

Darbus planuojama vykdyti dviem etapais - per metus turės būti pakloti požeminiai inžineriniai tinklai, pastatyti patys bokštai, atlikta ir dalis vidaus darbų.

Antruoju etapu numatoma dar per penkis mėnesius perduoti pastatus technologinės įrangos tiekėjams, užbaigti pastatų vidaus darbus bei sutvarkyti teritoriją.

Konkurso dalyvių paraiškų laukiama iki rugpjūčio pabaigos.

Apie ketinimus įsigyti ir įrengti tris naujus radarus už 200 mln. litų Krašto apsaugos ministerija (KAM) pranešė dar kovo viduryje.

Kaip tuomet nurodė KAM, visi trys radarai pakeis dabar kariuomenės naudojamus techniškai pasenusius, 1971–1983 metais Rusijoje pagamintus tolimojo siekio radarus P-18 ir P-37.

Anot ministerijos, nauja technika padės sustiprinti oro gynybą, prisidės prie geresnės NATO rytinių sienų apsaugos.

Tuomet skelbta, kad visus tris postus visiškai atnaujinti ir įrengti juose naują techniką planuojama 2019 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.