Sporto centro direktoriaus postą parūpino partijos bendražygiui

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui socialdemokratui Steponui Vaičikauskui skrieja kaltinimai esą jis galėjo parūpinti S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktoriaus postą partijos bendražygiui Giedriui Bielskui.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 7, 2014, 4:42 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:19 AM

Įtarimais dėl galimų S.Vaičikausko viešųjų ir privačių interesų konflikto bei korupcijos požymių pasidalijo frakcijos „Dirbame Kaunui“ atstovas Gintautas Labanauskas.

Politikas rėmėsi Kauno vicemero, partijos „Jaunoji Lietuva“ vado Stanislovo Buškevičiaus teigimu esą S.Vaičikauskas net gamybinių pasitarimų metu kalbėjo, kad S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro direktoriaus postas turi priklausyti socialdemokratams.

Tai turėjo girdėti meras, vicemerai, administracijos direktorius. S.Vaičikauskas vadovavo ir pretendentų atrankos komisijai.

„Girdėjau tokią kalbą“, – patvirtino S.Buškevičius. Pasak jo, socialdemokratai pateikė net savo argumentą – jų atstovas galėtų gauti iš Vyriausybės 20 mln. litų centro rekonstrukcijai.

S.Buškevičius tvirtino galintis balsuoti už bet kurios partijos atstovą, jeigu šis sugebėtų gauti nors perpus mažesnę pinigų sumą, tačiau tokiomis galimybėmis politikas smarkiai abejoja.

Vicemero nuomone, socialdemokratai niekada neslėpė, kad S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras yra jų valdos.

„Nebuvo tokios kalbos, konkurso sąlygose tikrai nerasime nuostatos, kad direktorius turi priklausyti Socialdemokratų partijai“, – vicemero žodžius bandė paneigti Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas.

Pasak jo, svarbiausias direktoriaus pasirinkimo kriterijus buvo jo veiklos programa, kuri padėtų pritraukti investicijų ir rekonstruoti šį sporto kompleksą.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas S.Vaičikauskas pareiškė, kad rytinių pasitarimų metu paliečiama gausybė temų, tačiau tai nėra oficialūs pokalbiai. Miesto vadovai gali aptarti svarbiausius reikalus atvirai, be protokolo.

„Negaliu prisiminti, kas ką kalbėjo ir kaip suprato. Ištraukus žodžius iš konteksto viskas gali atrodyti visiškai kitaip“, – mėgino teisintis S.Vaičikauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.