Atsistatydinimų virtinę papildė ūkio ir teisingumo viceministrai

Ketvirtadienį teisingumo ministrui Juozui Bernatoniui prašymus atleisti savo noru iš užimamų pareigų įteikė viceministrai Paulius Griciūnas ir Giedrius Mozūraitis. Abu viceministrai iš pareigų atleidžiami liepos 11 dieną.

R.Noreikienę į ministeriją delegavo socialdemokratai.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
R.Noreikienę į ministeriją delegavo socialdemokratai.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-07-10 15:31, atnaujinta 2018-02-12 02:12

E.Gustas BNS sakė ketvirtadienį pasirašęs viceministrų Rasos Noreikienės, Mariaus Skarupsko ir Kęstučio Trečioko atsistatydinimo pareiškimus. Paskutinė jų darbo diena - penktadienis.

R.Noreikienę ir M.Skarupską į ministeriją delegavo socialdemokratai, Kęstutį Trečioką - „Tvarka ir teisingumas“. Pastarasis yra minimas kaip realiausias kandidatas užimti Aplinkos ministro postą, atsilaisvinusį po to, kai Valentinas Mazuronis išvyko dirbti į Europos parlamentą.

Ketvirtadienį teisingumo ministrui Juozui Bernatoniui prašymus atleisti savo noru iš užimamų pareigų įteikė viceministrai Paulius Griciūnas ir Giedrius Mozūraitis. Abu viceministrai iš pareigų atleidžiami liepos 11 dieną.

Nuo 2013 m. sausio 29 d. teisingumo viceministro pareigas užimantis P. Griciūnas buvo atsakingas už nacionalinės teisinės sistemos plėtrą, tarptautinio teisinio bendradarbiavimo ir atstovavimo Lietuvos Respublikos interesams tarptautiniuose teismuose koordinavimą. Jo veiklos sritys buvo civilinė teisė, civilinis procesas, pramoninės nuosavybės apsauga, notariatas, advokatūros veikla, paskutiniu metu buvo atsakingas ir už asmens duomenų apsaugą.

Nuo 2013 m. sausio 30 d. viceministru dirbančio G. Mozūraičio veiklos sritys buvo valstybės garantuojama teisinė pagalba, civilinė metrikacija, vartotojų teisių apsauga, kova su korupcija, administracinė teisė, administracinių teisės pažeidimų nagrinėjimo procesas, administracinių bylų teisena.

Ketvirtadienį prašymus atleisti taip pat įteikė visi vidaus reikalų bei socialinės apsaugos ir darbo viceministrai. Anksčiau šią savaitę iš pareigų pasitraukė aplinkos ir susisiekimo viceministrai.

Švietimo ir mokslo viceministrai – Svetlana Kauzonienė, Genoveita Krasauskienė, Edita Tamošiūnaitė ir Rimantas Vaitkus –  taip pat įteikė ministrui D.Pavalkiui prašymus atleisti iš užimamų pareigų. S.Kauzonienę ir G.Krasauskienę yra delegavusi Darbo partija.

G.Krasauskienė kuravo bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo sritį, S.Kauzonienė - mokslą, technologijas ir eksperimentinę plėtrą. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguota viceministrė E.Tamošiūnaitė atsakė už neformalųjį mokinių švietimą. Pagrindinė socialdemokrato R.Vaitkaus veiklos sritis - aukštasis mokslas. Ministras prašymus patenkino. Liepos 11 - oji yra paskutinė viceministrų darbo diena.

Kultūros viceministrai – Romas Jarockis, Darius Mažintas ir Edvard Trusevič - įteikė ministrui Šarūnui Biručiui prašymus atleisti iš užimamų pareigų.

Dr. Romas Jarockis kuravo paveldo sritį, Edvard Trusevič buvo atsakingas už tautinių mažumų klausimus ir archyvų sistemą, Darius Mažintas atsakė už profesionalaus meno sritį. Kultūros ministras prašymus patenkino. Liepos 11- oji yra paskutinė viceministrų darbo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.