Kandidatas į ministrus R. Sargūnas – KGB rezervo sąraše

BNS kol kas nepavyko gauti R.Sargūno komentarų.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2014, 12:11 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:25 AM

„R.Sargūnas yra Anykščių rajono KGB rezervinės sudėties sąrašuose“, – BNS ketvirtadienį sakė Genocido ir rezistencijos tyrimo departamento vyriausioji specialistė Kristina Burinskaitė.

BNS kol kas nepavyko gauti R.Sargūno komentarų.

R.Sargūnas yra vienas iš šešių kandidatų, kuriuos trečiadienį patvirtino Darbo partijos prezidiumas. Į ministro postą „darbiečiai“ taip pat svarsto siūlyti Seimo narius Virginiją Baltraitienę, Vydą Gedvilą, Artūrą Paulauską, Švenčionių rajono savivaldybės merą Vytautą Vigelį ir Alytaus rajono administracijos direktorių Aurimą Truncę. Partijos taryba šeštadienį ketina apsispręsti dėl vieno kandidato.

V.Vigeliui 2012 metų lapkritį buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo. Tyrimas buvo pradėtas įtariant dokumentų klastojimą dėl mero kelionės į Prancūziją, per kurią meras dėl neblaivumo buvo išlaipintas iš lėktuvo Varšuvoje. 2013 metų gegužę ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, nesurinkus duomenų, pagrindžiančių, kad buvo padaryta nusikalstama veika, BNS ketvirtadienį sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna apie atsistatydinimą pranešė trečiadienį. Neseniai prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos sulaukęs ministras savo apsisprendimą motyvavo šeiminėmis aplinkybėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.