Po karinių pratybų skaičiuojami keliams padaryti nuostoliai

Jonavos rajono savivaldybės sudaryta darbo grupė kartu su savivaldybės, Šveicarijos bei Ruklos seniūnijų atstovais penktadienį apžiūrėjo kelius, kuriais pratybų „Kardo kirtis“ metu važinėjo karinė technika.

Jonavos rajono savivaldybės sudaryta darbo grupė kartu su savivaldybės, Šveicarijos bei Ruklos seniūnijų atstovais apžiūrėjo kelius, kuriais pratybų „Kardo kirtis“ metu važinėjo karinė technika.<br>J.Vilčinskienės/jonavoszinios.lt nuotr.
Jonavos rajono savivaldybės sudaryta darbo grupė kartu su savivaldybės, Šveicarijos bei Ruklos seniūnijų atstovais apžiūrėjo kelius, kuriais pratybų „Kardo kirtis“ metu važinėjo karinė technika.<br>J.Vilčinskienės/jonavoszinios.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Jul 11, 2014, 1:33 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:31 AM

Pirminiais įvertinimais, šarvuočiai ir tankai rajono keliams padarė daugiau nei šimto tūkstančių litų nuostolį: apgadintas asfaltuotas kelias Gaižiūnų kaime, taip pat kelios dešimtys kilometrų žvyrkelio, atokesni miško keliukai.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Audriaus Šulgos, mero pavedimu sudaryta darbo grupė turėtų ne tik apžiūrėti kelius, tačiau ir suskaičiuoti nuostolius.Tiksli žala bus nustatyta artimiausiu metu, savivaldybės specialistams pateikus skaičiavimus.

„Gavom signalų tiek iš seniūnijų, tiek iš gyventojų, kad kelių būklė po karinių pratybų suprastėjo. Šveicarijos seniūnijos keliai apgadinti nežymiai, tačiau daugiau nuostolių padaryta Ruklos seniūnijos keliams“, - sakė A.Šulga.

Įvertinus padarytą žalą, savivaldybė kreipsis į Krašto apsaugos ir Susisiekimo ministerijas su prašymu nuostolius atlyginti ir skirti lėšų kelių sutvarkymui.

Pasak darbo grupės nario Kęstučio Macionio, seniūnijoms ir taip nuolatos trūksta lėšų kelių atnaujinimui ir priežiūrai.

„Todėl labai svarbu, kad po pratybų apgadinti keliai būtų sutvarkyti, o lėšas skirtų minėtos ministerijos“, - sakė K.Macionis.

Pasak savivaldybės specialistų, kelių priežiūra ir saugojimu rūpinosi ir patys kariai, tačiau natūralu, kad vyskstant tokio lygio karinėms pratybos išvengti nuostolių neįmanoma.

Dėl didžiausių Baltijos šalyse karinių pratybų „Kardo kirtis“ ir sunkiasvorės technikos judėjimo Jonavos keliais skundų buvo ir daugiau.

Rajono savivaldybę pasiekė gyventojų signalai, kad karinė tenchnika gadina už tilto esančią žiedinę sankryžą. Tačiau nuotraukose buvo akivaizdžiai matyti, kad ant karinių šarvuočių vikšrų yra guminiai paminkštinimai, o žiedinė sankryža nebuvo sugadinta.

Nepaisant to, savivaldybės specialistai vistik kreipėsi į bendrovę „Kauno regiono keliai“ ir paprašė įvertinti situaciją.

„Tačiau paaiškėjo, kad nė viename teisiniame akte nėra paminėta, jog tankais negalima važiuoti asfaltu“, - sakė darbo grupės atstovai.

„Kauno regiono keliai“ jonaviečius informavo, kad magistraliniais keliais gali važiuoti transporto priemonės, kurių svoris – iki 60 tonų. Tuo tarpu pagrindinio ir didžiausio Danijos kovinio tanko „Leopard 2“ svoris – 55 tonos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.