Lietuvos musulmonai pasninkauja policininkų apsuptyje

Lietuvos sostinės Vilniaus policija užregistravo visus asmenis, kurie šeštadienio vakarą apsilankė tradicinėje ramadano vakarienėje – iftare. Renginį organizavo prieštaringai vertinama misionieriška musulmonų organizacija „Tablighi Jamaat“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-15 00:11, atnaujinta 2018-02-11 23:51

Vakarienė buvo surengta Vilniaus islamo kultūros ir švietimo centro. Renginį stebėjo du policijos pareigūnai, kurie žymėjo visus į pastatą įeinančius ir iš jo išeinančius asmenis – nuo pat šeštadienio ryto.

Policininkai, budėję Smolensko gatvėje, kurioje įsikūręs Islamo kultūros ir švietimo centras, esą klausinėjo praeivių, kur jie eina. Kaip skelbia skelbia „World Bulletin“, asmenų, keliavusių į centro pastatą, buvo paprašyta parodyti asmens dokumentus.

Pareigūnai paaiškino, kad taip elgiamasi dėl saugumo. tačiau nemažai Vilniaus musulmonų pastebėjo, kad tokia praktika primena Sovietų Sąjungos laikus, kai saugumiečiai registruodavo visus religingus asmenis.

„Tablighi Jamaat“ yra musulmonų religinis judėjimas, suburtas trečiajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje Indijoje. Šiandien šis musulmonų misionierių sąjūdis legaliai veikia apie 80 pasaulio valstybių.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.