Ukrainiečių padėka - lietuvių moterų simboliui L. Graužinienei

Ketvirtadienio rytą Seimo posėdį pertraukė netikėtas įvykis. Ukrainos moterys, daug mėnesių praleidusios Kijevo Maidane, padėkojo Lietuvos parlamento vadovei Loretai Graužinienei už paramą.

L.Graužinienė iš O.Rudomotkinos rankų gavo padėką už tai, kad palaikė Maidano judėjimą.<br>Stopkadras
L.Graužinienė iš O.Rudomotkinos rankų gavo padėką už tai, kad palaikė Maidano judėjimą.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2014, 11:44 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:15 PM

„Buvo liūdesio ir nusivylimo. Mes, Euromaidane buvusios moterys, būtent už palaikymą norime padėkoti Lietuvos moterims, kurias mums įkūnija Loreta Graužinienė“, - ketvirtadienio rytą Seime sakė organizacijos „Demokratijos plėtros centras“ atstovė vadovė Olena Rudomotkina. Ji į mūsų šalį atvyko būtent tam, kad įteiktų apdovanojimą parlamento vadovei.

Pristatydamas viešnią iš Ukrainos, posėdžiui pirmininkavęs socialdemokratas Gediminas Kirkilas sakė, kad O.Rudomotkina turi lietuviškų šaknų – jos mama yra tikra lietuvė, tačiau prasidėjus sovietų okupacijai buvo ištremta į Irkutsko sritį. Galiausiai, O.Rudomotkinos šeima liko gyventi Ukrainoje.

Padėkos raštas ir gėlės L.Graužinienei buvo skirti už tai, kad ji kelis kartus lankėsi Kijevo centre įkurtame Maidane. Pirmąjį kartą – 2013 metų lapkričio 26-27 dienomis, prieš pat Rytų partnerystės susitikimą Vilniuje.

Su oficialiu vizitu Kijeve parlamento vadovė lankėsi ir šių metų kovo 16-17 dienomis. Tada Seimo Pirmininkė dalyvavo Lietuvos Seimo, Lenkijos Seimo bei Senato ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados narių asamblėjos prezidiumo posėdyje. 

„Mes - moterys ir vyrai, vaikai ir pagyvenę žmonės - laukėme kada pus pasirašyta Europos Sąjungos asociacijos sutartis. Bet tai, deja, tai neįvyko. Sutartis buvo pasirašyta tik šių metų birželį. Labai didele kainą. Deja, Ukrainai teko pereiti labai sunkų kelią per netektis, kraują ir karą. Tuo lengvu ir skausmo metu mus labai rėmė Lietuva. Rėmė žodžiais ir darbais. Tada į Euromaidaną atvyko delegacija, kuriai vadovavo Loreta Graužinienė“, - iš Seimo tribūnos sakė O.Rudomotkina.

Atsiimdama padėką Seimo pirmininkė sakė, kad yra dėkinga visiems parlamentarams, kurie prisidėjo prie Ukrainos laisvės siekių.

„Labai džiaugiuosi, kad Lietuva buvo viena iš pirmųjų valstybių, kuri ratifikavo Europos Sąjungos sutartis“, - sakė politikė L.Graužinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.