Žagarę drebina jubiliejinis Vyšnių festivalis

Nė poros tūkstančių gyventojų neturinti Žagarė penktadienio vakarą ėmė alsuoti didmiesčio ritmu. Latvijos pasienyje esantį miestelį užplūdo tūkstantinė minia – įsibėgėjo jubiliejinis, dešimtasis, Vyšnių festivalis. Šiemetinės šventės šūkis - „Renkasi geriausieji“.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 19, 2014, 12:43 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:16 PM

Pirmoji festivalio diena buvo ketvirtadienis. Bet automobilių kolonos į Žagarę ėmė plaukti penktadienį saulei leidžiantis – užbaigę darbo savaitę žmonės į festivalį važiavo iš visos Lietuvos.

Kad miestelis neimtų dusti nuo mašinų, organizatoriai apribojo eismą. Tad šventės svečiams teko savo automobilius palikti ties miesto riba ir į parke vykstančią šventę eiti pėsčiomis. Tai nuotaikos negadino – į parką plūdo besišypsanti minia.

Penktadienio pavakarę po turgų pasivaikščioti dar buvo galima be spūsčių. Trim dienoms atvažiavę prekybininkai siūlė ir rankdarbių, ir įvairių gardumynų, ir ekologiškos kosmetikos, ir drabužių. Aišku, prekiauta ir vyšniomis, bet jos buvo ne vietinės – įvežtos iš Lenkijos.

„Dėl šalnų derlius pas mus buvo labai menkas, be to, paskutinės uogos baigėsi prieš porą savaičių“, - pasakojo vyšniomis prekiaujantis vaikinas.

Už nė litro netalpinantį indelį saldžiarūgščių uogų prašęs prekeivis klientų stoka nesiskundė – per porą valandų spėjo parduoti apie 150 kg vyšnių. Prieš porą savaičių litrą vyšnių vietiniame turgelyje buvo galima nusipirkti už 4-5 litus.

Organizatoriai iki vakaro sceną buvo užleidę jauniesiems atlikėjams.

Po to pasirodė tūkstantinę minią pritraukę atlikėjai – iš pradžių koncertavo Giedrė Kilčiauskienė, po to estafetę perėmė Jazzu ir Leon Somov. Grupė “Lemon Joy“ į koncertą neatvyko, bet publika šėlo su „G&G Sindikatas”, o po to iki paryčių šoko pagal DJ Rubin leidžiamą muziką.

Šeštadienis – pagrindinė festivalio diena. Miestelyje gali būti ir ankšta, nes atvažiuoja garsioji latvių grupė „BrainStorm“. Be to, koncertuos „Biplan“, Česlovas Gabalis ir grupė „Pelenai“, „Electronic I“. Planuojama, kad Žagarę užtvindys per 20 tūkstančių žmonių minia.

„BrainStorm“ mes laukėme trejus metus, bet jie tikrai nėra patys svarbiausi. Festivalio programa itin turtinga, ne veltui mūsų šūkis – „Renkasi geriausieji“, - portalui lrytas.lt sakė festivalio šeimininkas Mindaugas Balčiūnas.

„Džiaugiamės, kad sunkiu darbu pasiekėme šį lygį, - jam pritarė vienas organizatorių Alfredas Čereškevičius. - Dabar nebe mes prašome atlikėjų atvykti – jie patys prašosi kviečiami į festivalį. Ir išties nėra nė vieno atlikėjo, kuris būtų atsisakęs pas mus atvažiuoti“.

Programa sudaryta taip, kad nenusivils net ir įnoringiausias svečias – Žagarėje laukiami ne tik muzikos, bet ir sporto mėgėjai – vyksta Baltijos šalių konkurų lygos pirmasis etapas, futbolo turnyras.

Miestelio svečių laukia linksma pramoga – pasigrožėti žagariečių namus papuošusiomis kaliausėmis. Beje, šeštadienį įvyks ir kaliausių paradas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.