Pagaliau! Pareigūnai išsikraustė iš klaikaus komisariato

Nuo antradienio visi sostinės pareigūnai nebeturės gėdytis savo darbo vietos. Iš tragiškos būklės 6-ojo policijos komisariato persikraustę pareigūnai galės pamiršti apsilaupiusias ir pelėsiais apėjusias sienas, byrančias grindis ar pasigailėtinos išvaizdos tualetus.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Jul 22, 2014, 2:07 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:43 PM

Pareigūnai pagaliau galės džiaugtis maloniomis darbo sąlygomis. O tai, kad bus smagiau dirbti - akivaizdu. Laisvės prospekte esantis komisariatas - švarus ir šviesus, kabinetai erdvūs ir su kondicionavimo sistema. Tai buvo paskutinis komisariatas, kurio darbuotojai dirbo baisiomis sąlygomis.

Pabrėžia higieną

Nors tai atrodytų elementaru kiekvienam biuro darbuotojui, tačiau higienos reikalavimus ir estetišką aplinką kaip vieną svarbiausių dalykų pabrėžia ir policijos pareigūnai.

„Pagaliau nebus nesmagu prieš interesantus. Šiame komisariate nėra gėda parodyti kur yra tualetas, nes buvusiame komisariate jis atrodė pasibaisėtinai. Graži ir maloni aplinka motyvuoja darbui ir pačius policijos pareigūnus“, - sakė 6-ojo policijos komisariato viršininkas Gediminas Šarauskas.

Paklausus ar nebūdavo tokių kuriozų, kuomet pasiūlius interesantus atsisėsti, jis su visa kėde šlumštelėtų ant žemės, viršininkas juokėsi, kad nebuvo. Tačiau pridūrė, kad tokia mintis žiūrint į suklypusias ir grėsmingai klibančias kėdes, galėdavo kilti.

„Visų pirma, sąlygos turi atitikti higienos reikalavimus. Taip pat čia yra šviesiau – tai nepalyginami dalykai su tais, kurie buvo. Tai motyvuoja.

Senajame pastate žmonės bijodavo prisėsti ant kėdės arba pasinaudoti tualetu. Šiame pastate žmonės išvydę tualetus, aikčioja“, - sakė viršininkas.

G.Šarauskas pabrėžė, kad naujas pastatas yra pritaikytas ne tik estetiškai tačiau ir funkcionaliai. Anot jo, tai pagerins pareigūnų galimybes aptarnauti interesantus ir darbą su sulaikytais asmenimis.

Buvo blogas pavyzdys

Naujame kabinete įsikūrusi kriminalinės policijos tyrėja 29 metų Vilma Ignatavičiūtė pripažino, kad sąlygos buvo žymiai prastesnės, todėl džiaugiasi jau kurį laiką išsikrausčiusi iš buvusio komisariato.

Policijos komisariato atidarymo metu simbolinę juostą perkirpo Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, komisariato viršininkas ir generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis.

Ministras komisariato pareigūnams padovanojo labai simbolinę dovaną - vieną kilogramą kavos.

A.Stončaitis prisiminė prieš kelerius metus vykusį pareigūnų ir žiniasklaidos atstovų susitikimą. Tuo metu šeštasis komisariatas buvo rodomas kaip pavyzdys, koks neturėtų būti komisariatas.

„Tokiomis sąlygomis negalėjo dirbti pareigūnai ir negalėjo būti priimamas mūsų klientas – padorus ir geras žmogus, kursi gal atėjo pasikeisti asmens dokumento“, – sakė A.Stončaitis.

Įrengtas moderniai

Laisvės prospekte įsikursiančiame komisariate dirbs 116 žmonių, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Naujose 1,7 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpose įrengta moderni ginklų saugykla, kurioje kiekvienas pareigūnas atskiroje savo spintelėse laikys ginklą.

Įrengtos šiuolaikiškos poilsio patalpos, budėtojų dalis, apklausos kabinetai, darbo kabinetai, dokumentų saugojimo patalpos, konferencijų salė, persirengimo patalpos, dušai darbuotojams.

Taip pat atskirtos interesantų ir darbo su sulaikytaisiais zonos.

Šias patalpas Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas nuomos iš bendrovės „NT Valdos“.

Iki šiol komisariatas buvo įsikūręs Šeškinės gatvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.