Ligoninės vadovas nuo atleidimo dangstosi nedarbingumo lapeliu

Antakalnio klinikinė ligoninė ir Vilniaus miesto psichikos sveikatos centras dirbs kartu. Taip nutarė jų steigėja – Vilniaus miesto taryba. Koks likimas laukia sujungtų ligoninių vadovų – Henriko Ulevičiaus ir Martyno Marcinkevičiaus? Pasak Vilniaus miesto savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktoriaus Gintaro Žandaravičiaus, jiems bus įteikti atleidimo lapeliai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2014, 8:46 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:47 PM

„Šiuo metu galutinis sprendimas dėl šių gydymo įstaigų reorganizavimo dar nepriimtas. Reorganizavimo sąlygas taryba tvirtins rugsėjį. Jose jau esame numatę, kad medikai ir kiti ligoninių darbuotojai dirbs kaip dirbę, o įstaigų vadovai bus atleisti“, – paaiškino G.Žandaravičius.

Jo teigimu, ir H.Ulevičius, ir M.Marcinkevičius, jei tik norės, galės dalyvauti naujo ligoninių darinio – Vilniaus Antakalnio klinikinės ligoninės vadovo postui užimti skirtame konkurse.

„Nežinau, kaip apsispręs politikai. Gali būti, kad dabartiniams ligoninių vadovams  (jei tik H.Ulevičius pasveiks) bus leista laikinai eiti pareigas iki tol, kol įvyks konkursas. Bet gali būti paskirtas ir vienas naujas laikinasis vadovas“, – sakė G.Žandaravičius.

Antakalnio ligoninės vadovas H.Ulevičius darbe nesirodo jau keturis mėnesius. Kaip vertina ligoninės steigėjai šitaip ilgai besitęsiantį nedarbingumą dėl ligos?

„Sergantis žmogus negali būti atleidžiamas. Tačiau jei sergama ilgiau nei 120 dienų, turi būti šaukiama gydytojų komisija. Ir, jei liga sunki, pratęsiamas nedarbingumas. Liga nėra ta priežastis, kuri jau dabar, nelaukiant ligoninės steigėjų sprendimo, turėtų paskatinti vadovą H.Ulevičių ant stalo paguldyti prašymą atsistatydinti.

Jei H.Ulevičius nepasveiks iki tol, kol taryba priims galutinį sprendimą sujungti ligonines, jis nebus atleistas. Tačiau tokia situacija vis tiek negalės tęstis amžinai. Kai tik vadovas kada nors grįš į darbą, jam ir bus įteiktas atleidimo lapelis“, – kalbėjo departamento direktorius.

„Esu reabilitacijoje. Vos tik bus baigtos visos reabilitacijos procedūros, grįšiu į darbą. Tikėtina, liepos pabaigoje“, – portalui sakė po operacijos tebesveikstantis H.Ulevičius. Medikas užsiminė esąs neparankus sostinės valdžiai dėl savo principingumo.

Motyvuodama tuo, jog reikia efektyviau valdyti lėšas bei turtą,Vilniaus miesto savivaldybės taryba liepos 9-ąją pritarė spendimui dvi jai pavaldžias sveikatos priežiūros įstaigas sujungti į vieną – Vilniaus Antakalnio klinikinę ligoninę.

Ketinama kurti Antakalnio ligoninių bloką, veikiantį panašiu principu, kaip šiandien veikia Santariškių klinikos. Šis sprendimas taip pat leis parduoti dalį nenaudojamų, apleistų pastatų bei teritorijų, o gautas lėšas panaudoti šių sveikatos priežiūros įstaigų infrastruktūrai gerinti.

Planuojama, kad po pertvarkos Vilniaus miesto psichikos sveikatos centras veiks kaip Vilniaus Antakalnio klinikinės ligoninės filialas.

Antakalnyje esanti dar viena  slaugos paslaugas teikianti Sapiegos ligoninė šiuo metu  yra sujungta su Tyzenhauzų slaugos ligonine. Jas vienija Šv.Roko ligoninės pavadinimas – ligoniai iš jųdviejų bus perkelti į rekonstruotas buvusios Antakalnio vaikų poliklinikos patalpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.