Alytaus rajone javapjūtė pradėta švente

Alytaus rajono ūkininkų Valūnų laukuose pradėta javapjūtė, į kurią susirinkusius Alytaus, Lazdijų, Varėnos rajonų, Marijampolės, Kalvarijos savivaldybių ūkininkus pasveikino Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas. Pats ūkininkaujantis savivaldybės vadovas palinkėjo visiems ir gero derliaus, ir sveikatos, ir gero oro, nuo kurio dažnai priklauso ir aruodų gausa.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-25 15:54, atnaujinta 2018-02-11 17:45

Alytaus rajono savivaldybė su akcine bendrove „Litagra“ keli metai organizuoja lauko dieną – javapjūtės – palydėtuvių į laukus – šventę, kuri vyksta ūkininkų Valūnų laukuose, Balkūnų kaime, Miroslavo seniūnijoje.

Į Valūnų laukus susirinkusius Pietų Lietuvos žemdirbius pasveikino Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas, Lietuvos Respublikos Seimo narys Raimundas Markauskas. Gero derliaus palinkėjo Valūnų ūkio pradininkas, kombainininkas Bonifacas Valūnas. Rajono meras ūkininkams, kurie buvo pasiruošę demonstruoti techniką, uždėjo ąžuolo vainikus.

Tradicijomis ir muzika šventę papuošė Simno kultūros centro ir Krokialaukio kapelos kolektyvai. Duoną, žemdirbius ir laukus pašventino Santaikos parapijos klebonas Kęstutis Stankevičius. Savivaldybės meras A. Vrubliauskas, vicemeras G. Krasauskas diskutavo su žemdirbiais apie ūkininkų veiklą, techniką ir jos galimybes, apžiūrėjo šventėje pristatytus kombainus ir traktorius. Alytaus rajono savivaldybės informacija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.