Portalas ekspertai.eu tapo Rusijos ruporu?

Prieštaringai vertinamas portalas ekspertai.eu, ko gero, jau galėtų pasikeisti adresą į ekspertai.ru. Šią redakciją paliko dalis kūrėjų, kuriems vis dažniau ėmė kilti įtarimų dėl portalo skelbiamos esą prorusiškos informacijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2014, 3:29 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:45 PM

„Mes, buvę tinklalapio Ekspertai.eu apžvalgininkai ir bendradarbiai, jau senokai pastebime tendencijas, kad portale skelbiamos medžiagos dažnu atveju (sąmoningai ar nesuvokiant) įtartinai sutampa su Rusijos vykdomo propagandinio karo prieš ES, NATO ir ypač JAV tikslais ir siekiais“, – paskelbė Liudvikas Jakimavičius, Vygintas Vilutis, Vytautas Rubavičius ir Rasa Kalinauskaitė.

„Tekstuose užsienio politikos temomis dažnai tendencingai ir selektyviai pasitelkiami abejotinos kilmės šaltiniai, manipuliuojama citatomis, informacinius pranešimus vengiama autorizuoti, – sako kreipimosi autoriai. – Pastaruoju metu ypač glumina tinklalapio pozicija ir proputiniškos traktuotės, nušviečiant Rusijos karinę agresija Ukrainoje. Savo laiku su portalo vadovu mėginome aiškintis šių keistų turinio kitimų priežastis. Deja, nesėkmingai.“ 

V.Rubavičius portalui lrytas.lt teigė suprantąs, jog skaitytojui reikia pateikti įvairiapusę informaciją, kad žmogus galėtų pats atsirinkti, kur yra tiesa.

„Tačiau pastaruoju metu vis dažniau spausdinama abejotino turinio informacija iš Rusijos propagandos kanalų“, – pastebėjo rašytojas.

Ekspertai.eu išgarsėjo kaip „Drąsos kelio“ ruporas.

Atsakydamas į buvusių kolegų pareiškimą portalas penktadienį paskelbė šūkį: „Buvome, esame ir liksime priklausomi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.