Seime remontuoja Loretos Graužinienės kabinetą

Ar sunkmetis, ar pakilimas, kiekvieną vasarą ištuštėjusiuose Seimo rūmuose tautos išrinktuosius pakeičia statybininkai. Jie darbuojasi ir šiomis dienomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

2014-07-25 08:33, atnaujinta 2018-02-11 18:02

Šiemet Seimo narių ir statybininkų darbymetis sutapo. Keliolika kabinetų pirmuosiuose rūmuose jau buvo tušti ir parengti remontui dar vykstant pavasario sesijai, rašo „Lietuvos rytas“.

Darbus kiek pristabdė šių rūmų Kovo 11-osios salėje vykusios prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguracijos iškilmės, bet dabar šios patalpos jau virto tikra statybų aikštele.

Vasaros darbams, kuriuos atlieka Panevėžio statybos trestas, iš Seimo biudžeto bus atseikėta apie 3,5 mln. litų.

Beje, iš pagrindų bus atnaujinami kabinetai, kurie neseniai remontuoti, bet priklauso įtakingiems politikams – Seimo vicepirmininkams Vydui Gedvilui, Algirdui Sysui, Irenai Degutienei, Biudžeto ir finansų komiteto vadovybei ir pačiai parlamento pirmininkei Loretai Graužinienei. Pastaroji politikė su komanda įsikūrė aukštu žemiau esančiose dviejose salėse.

Tačiau Seimo kanceliarijos valdininkai tikino, kad su konkrečiais politikais šio remonto nereikėtų sieti, nes tai esanti pirmųjų rūmų rekonstrukcijos tąsa.

„Anksčiau buvo suremontuoti kabinetai ketvirtajame aukšte, po to – pirmajame ir antrajame, dabar remontuojame trečiajame. Juk per vieną vasarą visko nepadarysi“, – „Lietuvos rytui“ aiškino Bendrųjų reikalų departamento vadovas Antanas Dimaitis.

Statybininkai turėtų pakeisti visų kabinetų, salių ir koridorių langus, komunikacijos, vėdinimo sistemas.

Visų rūmų rekonstrukcija, pradėta dar prieš trejus metus, turėtų kainuoti daugiau kaip 7 mln. litų.

Anot A.Dimaičio, remontas finansuojamas iš lėšų, kurios gautos pardavus Seimui priklausiusius poilsio namus Palangoje, taip pat butus Vilniaus Pilaitės ir Fabijoniškių rajonuose.

Seimo kanceliarijos vadovai anksčiau yra teigę, kad šios vasaros darbai pirmuosiuose rūmuose – ne paskutiniai. Čia dar planuojama įrengti naujas slaptiems posėdžiams skirtas patalpas ir televizijos studiją. Šie darbai gali atsieiti apie 700 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.