Maldininkų minioje – atgailaujantis Jonas Radzevičius

Sekmadienį prieš vidurdienį nuo Šiaulių katedros keli šimtai maldininkų išėjo į Kryžių kalno atlaidų tradicija tapusį piligriminį žygį. Tarp tikinčiųjų buvo ir televizijos laidų vedėjas 37 metų Jonas Radzevičius, prieš kelias savaites sukėlęs tragišką avariją Vilniuje.

Nepaisydami alinančios kaitros į Kryžių kalną pėsčiomis patraukė apie 300 maldininkų. Eisenos priekyje - Jonas Radzevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
Nepaisydami alinančios kaitros į Kryžių kalną pėsčiomis patraukė apie 300 maldininkų. Eisenos priekyje - Jonas Radzevičius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 27, 2014, 4:03 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:01 PM

Kolonos priekyje ėjo samariečiai, nešini Pasaulio jaunimo dienų kryžiumi. Jį jaunimui prieš 30 metų padovanojo šviesaus atminimo popiežius Jonas Paulius II. Šį kryžių po atlaidų perims iš Latvijos atvykę maldininkai.

Maldininkų minia su Šiaulių vyskupu Eugenijumi Bartuliu priešakyje nepaisė alinančio karščio – jau 11 valandą pavėsyje termometras rodė 31 laipsnį.

Apie 300 įvairaus amžiaus piligrimų ėjo giedodami giesmes. Eisenos dalyvius lydėjo greitosios medicinos pagalbos ekipažas ir pavargusiems maldininkams skirtas autobusas. Norinčiuosius patekti į atlaidus iš Šiaulių vežė autobusai.

Tikinčiųjų minioje buvo ir atgailaujantis televizijos laidų vedėjas J.Radzevičius. Jis į Kryžių kalną ėjo pirmose maldininkų gretose.

Penkių vaikų tėvas J.Radzevičius prieš tris savaites Vilniuje automobiliu mirtinai sužalojo 67 metų vilnietį.

Po avarijos išsyk įtarta, kad vairuotojas buvo gerokai apsvaigęs. Kraujo tyrimas parodė, kad įtarimai buvo pagrįsti – J.Radzevičiui nustatytas sunkus girtumas.

Kryžių kalno atlaidai paskutinį liepos sekmadienį rengiami kasmet nuo 1997-ųjų. Šią tradiciją savo dekretu atgaivino Šiaulių vyskupas E.Bartulis.

Per atlaidus šv. Mišias aukoja Lietuvos vyskupai. Per šiemetinius atlaidus raginta melstis už šeimas, Šventąją žemę ir tragedijos ištiktos Ukrainos gyventojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.