Nemokamas vaišes pamėgęs Kauno tarnautojas grįžta į darbą

Pomėgiu nemokamai vaišintis Kauno kavinėse išgarsėjęs savivaldybės tarnautojas Arminas Pacevičius turi būti grąžintas į darbą – tokį sprendimą paskelbė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 30, 2014, 4:45 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:29 PM

Viešosios tvarkos skyriuje vyriausiuoju specialistu dirbęs A.Pacevičius iš darbo buvo atleistas pernai pavasarį, kai miesto valdžia gavo net kelis verslininkų skundus. Juose teigiama neva savivaldybės atstovas pamėgo nemokamas vaišes Kauno centre veikiančiuose baruose ir kavinėse, o tai primena savotišką reketo formą.

Pats A.Pacevičius teigė neva su juo buvo susidorota dėl principingos veiklos ir savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio įsakymą apskundė teismui.

Teismas nusprendė, kad A.Pacevičiui buvo skirta pernelyg griežta nuobauda, todėl administracijos vadovas įpareigotas priimti pavaldinį į darbą, sumokėti kompensaciją už negautą atlyginimą ir skirti papeikimą.

„Tai puikus pavyzdys visuomenei ir verslui, kaip gali elgtis valstybės ar savivaldybės tarnautojai. Pastarieji dabar taip pat gerai žinos, kad už tokią veiklą jie negali būti atleisti iš darbo“, - neslėpdamas ironijos kalbėjo D.Ratkelis.

Jis patvirtino, kad teismo sprendimas bus vykdomas, mat jį apskųsti nėra galimybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: rinkimų ir pilietybės referendumo apžvalga