Generalinis miškų urėdas neatlaikė baisių atakų

Neatlaikęs spaudimo ketvirtadienį iš pareigų pranešė pasitraukiantis generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas. Šias pareigas jis ėjo laikinai.

B.Sakalauskas informavo ministerijos kanclerį, kad pasitraukia iš laikinųjų pareigų.<br>ELTA nuotr.
B.Sakalauskas informavo ministerijos kanclerį, kad pasitraukia iš laikinųjų pareigų.<br>ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Aug 1, 2014, 7:58 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:43 PM

Birželio mėnesį iš pareigų pasitraukiantis į Europos Parlamentą išrinktas buvęs aplinkos ministras Valentinas Mazuronis nusprendė nepratęsti devynių ministerijai pavaldžių institucijų vadovų kadencijų, tarp jų – ir Generalinės miškų urėdijos vadovo.

Po kurio laiko B.Sakalauskui buvo pasiūlytos pavaduotojo pareigos. Kol bus paskirtas naujas generalinis miškų urėdas jam buvo pavesta laikinai eiti įstaigos vadovo pareigas.

Konkursą dėl naujojo įstaigos vadovo žadama skelbti artimiausiomis dienomis. Apie tai ketvirtadienį pranešė naujasis Aplinkos ministerijos vadovas Kęstutis Trečiokas, žadėjęs daugiausiai dėmesio skirti kandidatų kompetencijai.

Netrukus po ministro pareiškimo B.Sakalauskas informavo ministerijos kanclerį, kad pasitraukia iš laikinųjų pareigų.

Tačiau miškininkas portalui pripažino, jog tai daro ne savo noru, o dėl jam daromo milžiniško spaudimo.

B.Sakalauskas pripažino, kad ministerijos vadovybė bet kada galėjo paskirti kitą žmogų laikinai vadovauti įstaigai ir jam rašyti jokio atsistatydinimo pareiškimo neteko. „Tačiau taip, aš šiandien sutikau trauktis iš pareigų. Nors mane galėjo pakeisti ir be mano sutikimo“, - aiškino pareigūnas.

Paprašytas pakomentuoti tokio žingsnio motyvus, kaip kalbama, į šalies vadovės nemalonę patekęs B.Sakalauskas, atvirai išliejo ilgai kauptas nuoskaudas. „Šitų procesų, kurie dabar vyksta, neįmanoma paaiškinti sveiku protu. Nesuprantu, kodėl šitie arkliai taip varomi, kai iki konkurso liko vos kelios savaitės“, - kalbėjo urėdas, patvirtindamas, kad iš pareigų traukiasi priverstinai.

Iki šiol vengęs atvirai kalbėti B.Sakalauskas ketvirtadienį portalui pareiškė, kad jo pašalinimu buvo suinteresuotas kažkoks suinteresuotų asmenų klanas ir pastaruoju metu jis jautė milžinišką spaudimą. „Spaudimas buvo klaikus. Man šeima jau patarė pagailėti savo sveikatos. Aš esu pašalintas dėl kažkieno užsakymo, apie kurį negalima nei rašyti, nei kalbėti“, - mįslingai kalbėjo buvęs generalinis urėdas.

Ketvirtadienį jis įstaigos interneto svetainėje patalpino pranešimą, kad dėl kai kuriose žiniasklaidos priemonėse pradėto informacinio karo prieš jį bei jo vadovaujamą Generalinę miškų urėdiją jis kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą.

Pareigūnas prašo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl šmeižto ir prieš jį pradėtą puolimą lygina su egzekucijomis Šiaurės Korėjoje. „Rafinuota egzekucija mano, generalinio miškų urėdo, mano šeimos atžvilgiu, primena tėvelių pasakojimus apie 1946 metais prieš mūsų šeimą vykdytas represijas“, - paskelbtame pareiškime apgailestauja pastaruoju metu į politinių intrigų sūkurį patekęs miškininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.