Du kartus kasti tą patį griovį – ne nuodėmė

Iš pradžių remontuoja, po to rekonstruoja. Keistas šilumos tiekėjų darbo stilius? Jie turi pasiteisinimą – prieš pradedant rausti žemę reikia gauti daugybę leidimų, net archeologų, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Aug 2, 2014, 6:51 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:00 PM

Išraustas transporto žiedas prie Žaliojo tilto vilniečius verčia gūžčioti pečiais. Toje pačioje vietoje darbai vyko ir pernai. O šiemet pavasarį buvo pasodinta gėlių. Bet viskas nuėjo perniek – dabar jų vietoje tik gilūs grioviai.

Šioje vietoje vyksta šilumos tinklų rekonstrukciniai ir įrengimo darbai. Atnaujinama apie 650 metrų ilgio dalis nuo žiedo prie Žaliojo tilto iki J.Tumo-Vaižganto gatvės.

Taip pat bus atnaujintos šilumos trasos A.Jakšto ir Šermukšnių gatvėse. Kad bendrovė „Alvora“ galėtų pradėti darbus, prireikė ir archeologų palaiminimo.

Ties Lukiškėmis buvo atlikti archeologiniai žvalgymai. Ar buvo įdomių radinių? Deja, archeologai aptiko tik XIX–XX a. kultūrinį sluoksnį su atsitiktiniais XVII–XVIII a. radiniais.

O atliekant žvalgymus J.Tumo-Vaižganto gatvėje išvis nerasta vertingo kultūrinio sluoksnio. Tačiau šilumos trasų rekonstrukcijos darbus šie tyrimai sustabdė ne vienam mėnesiui.

Bet archeologai pagrasino – jei ras vertingų savybių turinčių objektų, bus teikiamas naujas projektas.

Šiuo metu atliekami rekonstrukcijos darbai tos šilumos trasos, kurios avarija šaltą 2012-ųjų žiemą privertė sunerimti miesto centre gyvenančius vilniečius. Jie ne tik liko be karšto vandens, bet ir dėl gedimo jų butuose temperatūra buvo smarkiai nukritusi.

J.Tumo-Vaižganto gatvėje sprogus karšto vandens vamzdžiams iš šulinių ėmė veržtis garai. Šilumos trasos suvirinimo siūlė trūko dėl ekstremalaus šalčio – atsivėrė 30 centimetrų plyšys.

Tuo metu Vilniuje spaudė 26 laipsnių speigas.

Dar daugiau baimės vilniečiams įvarė netrukus A.Goštauto gatvėje šalia Žaliojo tilto pradėjęs kilti garų stulpas.

Bendrovei „Vilniaus energija“ teko raminti, kad tai nėra naujas šilumos tiekimo sutrikimas. Siekdami likviduoti avariją J.Tumo-Vaižganto gatvėje, specialistai tame ruože drenavo technologinį vandenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.