Karštis piligrimų nesustabdė - užteko ir vandens, ir pavėsio

„Gal vandens?“ - savanoriai, nešini šalto vandens buteliais, zujo ir zujo tarp piligrimų. „Mergaite, jūs - kaip angelas“, - nuriję gurkšnį, padėkos žodžiais ant kojų nuo kaitros ir nuovargio vos bepastovinčias savanores apdalino vyresnio amžiaus moterys.

Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė

Aug 4, 2014, 7:08 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:22 PM

Budintys greitosios medicinos pagalbos paramedikai, nuolat vandens atsigerti siūlantys savanoriai ir minia skėčiais bei nertomis kepuraitėmis nuo saulės kaitros besiginančių maldininkų sekmadienio rytą pasklido Panevėžio Kristaus Karaliaus katedros šventoriuje. Ir iš jo išsiskirstė tik vėlyvą popietę. Bet išskubėjo ne namo, bet į agapę, - pavalgyti, pasišnekučiuoti su vyskupijos kunigais, pasilinksminti griežiant Miežiškių parapijos muzikantams. 

Taip Panevėžio vyskupijos Gyvojo Rožinio 10-asis kongresas, rugpjūčio 3-iąją Kristaus Karaliaus katedroje ir jos šventoriuje sutalpinęs apie 900 svečių iš šios vyskupijos dekanatų ir vos ne kita tiek - tikinčiųjų, sekmadienį užvertė dar vienerių metų istorijos puslapį.

Gyvojo Rožinio kongresai kasmet vyksta vis kituose Panevėžio vyskupijos dekanatuose. Šiemet, 10-osios sukakties proga, piligrimus iš visų dekanatų, o kartu - ir svečius iš Vilniaus bei kitų vyskupijų, bendrai Rožinio maldai pakvietė Panevėžio vyskupas Lionginas Virbalas SJ.

Prieš šv. Mišias, nuoširdžiai, lydima giesmininkų bei kalbėdama Rožinį minia apsuko ratą aplink katedrą, kurios nišose Džiaugsmo slėpinių biblines scenas atkūrė Panevėžio Juozo Miltinio teatro aktoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.