Nutraukite tylą dėl blogėjančios politinės padėties Gruzijoje

Kreipiuosi į užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių ragindamas neignoruoti to, kas vyksta kitoje Rytų Partnerystės valstybėje – Gruzijoje.

A.Ažubalis.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
A.Ažubalis.<br>V.Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audronis Ažubalis

Aug 4, 2014, 3:47 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:30 PM

Nors pastaruoju metu viso pasaulio dėmesys yra sutelktas į Rusijos vykdomą agresiją Ukrainoje, tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad nuo 2014 m. birželio savivaldos rinkimų Gruzijos Vyriausybė suaktyvino politizuotą kaltinimų kampaniją, nukreiptą prieš ankstesnės Vyriausybės narius, eksprezidentą, opozicinės partijos “Demokratinis judėjimas – Vieningoji Gruzija” lyderius ir aktyvistus. Baudžiamosios bylos, apklausos, sulaikymai ir grasinimai tapo kasdienėmis plataus masto veikimo priemonėmis, kuriomis vykdomas politinis susidorojimas su šimtu aktyviausių demokratinės opozicijos atstovų. Gruzijos žengimui tuo keliu, kurį ji pasirinko, pasirašydama Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga (ES), politinės laisvės, demokratija ir teisės viršenybė – būtinos sąlygos.

Todėl raginu L.Linkevičių nutraukti tylą šiuo klausimu ir nedelsiant imtis veiksmų, jei norime išvengti Gruzijos nusisukimo nuo europietiškų vertybių ir grįžimo atgal į praeitį.

Siūlau asmeniškai kreiptis į Gruzijos Vyriausybę su reikalavimu paisyti esminių politinių laisvių ir teisės viršenybės principų, kuriems buvo įsipareigota pasirašant Asociacijos sutartį su ES. Iškelti Gruzijos klausimą ES Užsienio reikalų tarybos nariams, kad Gruzijos Prezidentui ir Vyriausybei būtų duotas rimtas tarptautinis signalas keisti šiandieninę represinę laikyseną opozicijos atžvilgiu.

Audronius Ažubalis yra Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, Šešėlinės Vyriausybės užsienio reikalų ministras

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.