Ketinama atkurti Pedagogikos institutą

Siekiant suderinti bendrojo

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2014, 5:28 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:57 PM

„Vienas iš artimiausių uždavinių yra kurti Pedagogikos institutą, kad mes, kaip ministerija, kaip valstybė, turėtumėme smegenų centrą, kuris sudėliotų programų tarpusavio derinamumą, mokinių apkrovimą. Gal iš tikrųjų matematikai norės, kad jų disciplinoje būtų daug, sudėtingai, rimtai padaryta. Bet gal, lyginant su kitais dalykais, ir per daug akcentuojamas dėmesys? Taip kad tokio centro mums būtinai reikia, be jo mes, ko gero, niekur toliau nepajudėsime“, - Žinių radijui antradienį sakė ministras.

Anot jo, ankstesnėms Vyriausybėms panaikinus veikusį Pedagogikos institutą, dabar kiekvienos srities specialistai siekia savo atstovaujamą dalyką mokyklose paversti prioritetiniu.

Lietuvos edukologijos universitetas pranešė pritariantis Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyvai.

„Lietuvoje reikalinga institucija, kuri koordinuotų, rūpintųsi ir būtų atsakinga už bendrojo lavinimo mokyklų ugdymo turinio organizavimą, įgyvendinimą, vertinimą, bendrojo lavinimo mokyklų mokomųjų dalykų programų kūrimą ir tarpusavio suderinamumą ir kitus su ugdymo procesu bendrojo lavinimo mokykloje susijusius klausimus“, - teigiama universiteto išplatintame pranešime spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.