Ministerijoje – prailgusios pagirios

Ne vienas esame susidūrę su situacija, kai po šaunių linksmybių svečiai nenori skirstytis į namus. Regis, kažkas panašaus šiuo metu dedasi ir Užsienio reikalų ministerijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Aug 6, 2014, 7:33 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:53 PM

Europos Sąjungos Tarybai pirmininkavusios Lietuvos valdžios įstaigos laikinai buvo įdarbinusios būrį papildomų specialistų. Žadėta, kad pasibaigus pirmininkavimui laikinieji samdiniai sės į kitas kėdes.

Kur tau! Nors aukštiesiems svečiams skirti raudonieji kilimai jau daugiau kaip pusmetį dulka sandėliuose, laikinieji pagalbininkai tebekrebžda ministerijos kabinetuose – papildomi etatai vis dar nepanaikinti.

Iš pradžių teisintasi, kad pirmininkavimo ES Tarybai vairo Lietuva yra įsitvėrusi ne šiaip sau – kartu su Graikija ir Italija ji iki liepos priklauso pirmininkaujančių šalių trejetui.

Tačiau baigėsi ir šis laikotarpis, o taksi išvykti niekas ir toliau nekviečia.

Dabar jau bandoma aiškinti, kad ministerijoje specialiai įkurtas Pirmininkavimo ES Tarybai departamentas dar nepanaikintas todėl, kad jis yra išformuojamas – galbūt rašomos paskutinės ataskaitos.

Ką konkrečiai veikia prieš pirmininkavimą įsteigtas departamentas, niekas dorai paaiškinti negali.

O ir kaip galėtų, kai žadėta, kad jo nebebus vos tik nusileis paskutinių renginių uždangos?

Tad lieka spėlioti, kad galbūt medaliais ir premijomis už puikų pirmininkavimą ES Tarybai apsidovanoję valdininkai atsakingai žvelgia į reikalą ir jau dabar ruošiasi būsimai naujai misijai?

Tiesa, kitąsyk pirmininkauti Lietuvai gresia labai negreitai. Vis dėlto, ką gali žinoti, gal Briuselio biurokratų pagirti lietuviai siekia dar labiau pasižymėti ir apie kitą šventę mąsto jau dabar?

Kad ir kaip būtų, akivaizdu, jog iškrapštyti iš ministerijos klerką, kuris pasijuto svarbus, gerokai sunkiau negu įkaušusį svečią iš namų. Linksmybių pabaiga visur panaši.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.