Verkia, kad smėlis nepavirsta auksu

Iš kiekvieno į paplūdimį atėjusio poilsiautojo – po litą, o gal ir po du. Vien už tai, kad atėjo prie jūros.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2014-08-07 07:51, atnaujinta 2018-02-11 12:17

Matyt, taip sėkmingą verslą įsivaizduoja paplūdimio reikmenis nuomojantys žmonės, kurie net karštomis vasaromis dienomis skundžiasi menkomis pajamomis ir grasina kitą vasarą prie jūros nebepasirodyti.

Palangos paplūdimiuose, ypač savaitgaliais, nuo sekinančios kaitros atgaivos ieško dešimtys tūkstančių žmonių, pasiryžusių kloti pinigus už patogų poilsį.

Padidėjusi gultų, skėčių nuo saulės, paplūdimio palapinių, kamuolių ar badmintono rakečių paklausa verslininkus, regis, turėtų versti nertis iš kailio.

Nieko panašaus! Kelių kilometrų ilgio ruože paplūdimio reikmenys nuomojami vos keturiose vietose.

Tūkstančiams žmonių pasislėpti nuo saulės visame centriniame paplūdimyje siūloma tik maždaug 20 skėčių ir vos 2 palapinės, kurios nuomos punkte guli dar neišpakuotos.

Už 9 litus dienai nuomotis skėčio ar už 14 litų – palapinės niekas neskuba.

Kam poilsiautojams mokėti tokius pinigus, kai priekopėje esančiose prekyvietėse teleskopinis skėtis kainuoja 25, o palapinė – 50 litų. Kartą nusipirkęs gali naudoti ilgai.

O verslininkai raukosi, kad palapinių ir skėčių nuomoti neapsimoka. Gal pramogautojams jų nereikia? Neatrodo – pliažai mirga nuo įvairiaspalvių pavėsinių.

Jų pardavėjai trina rankomis, o nuomotojai niurzga, kad čia – ne aukso kasyklos. Girdi, ir vasara per trumpa, ir poilsiautojai šykštūs.

Gal nuomotojai įsivaizduoja, kad jų siūlomas skėtis turi atsipirkti per kelias dienas, o visą likusią vasarą krauti pelną?

Negi jie dar nežino, kad Palangos paplūdimiuose galima pasikasti nebent smėlio, bet tikrai ne aukso?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.