„Teo“ laimėjo ginčą su prokurorais dėl sklypo Vilniuje

Teismas nutarė, kad integruotas telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugas teikianti bendrovė „Teo LT“ Vilniuje, Lvovo gatvėje esančiu sklypu naudojasi teisėtai. Taip atveriamas kelias įmonei vėl laisvai disponuoti sklypu, pranešė „Teo LT“.

Sklype iki 2007 metų stovėjo „Teo“ priklausantys statiniai, didžioji dalis jų buvo nugriauti, rengiantis naujo administracinio pastato statybai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Sklype iki 2007 metų stovėjo „Teo“ priklausantys statiniai, didžioji dalis jų buvo nugriauti, rengiantis naujo administracinio pastato statybai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 8, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:22 AM

Bendrovės išorinės komunikacijos vadovė Lina Rimkutė-Žičkė BNS teigė, kad šiuo metu bendrovė svarsto įvairias 32,93 aro sklypo, kurį bendrovė nuomojasi iš Vilniaus savivaldybės, panaudojimo galimybes, tačiau dar negalėjo pasakyti, ar sklype vyks statybos.

Prokurorai skundė valstybės žemės sklypo nuomos sutartį - sklype iki 2007 metų stovėjo „Teo“ priklausantys statiniai, didžioji dalis jų buvo nugriauti, rengiantis naujo administracinio pastato statybai.

Apeliacinio teismo rugpjūčio 6 dienos sprendimas yra svarbus įmonei, kuri nuo 2006 metų dėl teismų negalėjo naudoti iš savivaldybės nuomojamo sklypo. Dabar įmonė svarsto, kaip jį panaudoti, rašoma pranešime.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) 2012 metų birželį buvo nusprendęs, kad sklype planuotos statyti naujos būstinės sklypo detalusis planas yra neteisėtas. „Teo LT“ atstovė BNS negalėjo pasakyti, ar bus rengiamas naujas detalusis planas.

Apeliacinio teismo sprendimas dar gali skundžiamas Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.