Karštis blogai veikia ir marozus, ir iškrypėlius

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2014-08-08 18:16, atnaujinta 2018-02-11 11:15

Net savivaldybė, paprastai oficialiuose pranešimuose pasakojanti vien tik apie teigiamus dalykus - gerus darbus, puikias iniciatyvas ir laimėjimus - šią savaitę nusistebėjo sostinės gyventojų nevalyvumu.

Savivaldybės atstovų kantrybė trūko žiūrint, kas darosi prižiūrimoje Neries krantinėje.

„Nors beveik kas kilometrą galima rasti šiukšliadėžių ties Karaliaus Mindaugo, Žaliuoju ir Baltuoju tiltais, papildomai pievoje šalia Baltojo tilto pastatyta konteinerių, vis tiek šiukšlės metamos į žolę, paliekamos krantinės betoninėse dalyse“, - skundėsi valdininkai.

Pasak prižiūrėtojų, keisčiausia, kad nors už kelių metrų stovinčios šiukšliadėžės ar konteineriai beveik tušti, pievoje surinktos šiukšlės juos galėtų iki viršaus užpildyti. Lankytojai, deja, šiukšles meta bet kur.

Tad Neries krantinę tenka tvarkyti net 16 kartų per mėnesį. Šiukšles tvarkdariai renka kas trys dienos.

Neapsikentusi nevalų siautėjimo, savivaldybė paprašė vilniečių pagalbos - būkite geri, paskambinkite, praneškite apie teršėjus. Lyg pirmokams tenka aiškinti, kuriose vietose yra šiukšliadėžės, į kurias galima išmesti šiukšles.

Kitas atvejis susijęs su miesto transportu. Pasiskundusi moteris piktinosi ne dėl neveikiančių kondicionierių ar neatsidarančių langų. Ji pasibaisėjo iškrypėlio pasirodymu.

Troleibusui važiuojant Žirmūnų gatve vyras išsitraukė lyties organus ir ėmė juos moteriai demonstruoti. Nutiko tai ne vėlyvą metą, o prieš vidurdienį. Vilnietė nedelsdama kreipėsi į policiją.

Troleibuso salone lyties organus demonstravęs vyras išlipo Žirmūnų seniūnijos stotelėje. Policijos patruliai nurodytoje vietoje, žinoma, iškrypėlio jau neberado.

Tai turbūt pirmas atvejis, kai iškrypėlis siautėja miesto transporte. Anksčiau jie rinkdavosi nuošalesnes vietas. Ekshibicionistai studenčių laukdavo miškelyje ties Saulėtekio alėja, lietpalčiais apsirengę bekelniai vyrai aukų tykodavo Žvėryne ar Antakalnyje. Dabar jie braunasi į troleibusus.

Nebuvo tokie drąsūs ir nudistai savo paplūdimyje prie Verkių. Nors šis paplūdimys žinomas nuo sovietmečio, anksčiau vyrai Adomo kostiumais tūnodavo aukštoje žolėje, slėpdavosi po krūmais.

O dabar - štai, prašom, mojuoja savo grožybėmis praplaukiantiems baidarėmis ir nė nemano gėdytis.

Paplūdimiuose galima išvysti ne tik vyriškų grožybių. Čia ir alus bei degtinė liejasi laisvai. Ypač tuo išsiskiria poilsio zonos prie Žaliųjų ežerų, kur tėvams su vaikais apskritai patariama nesilankyti.

Policijos pareigūnai neprisimena tokio girtuoklių siautėjimo. Net artėjant uniformuotam tvarkdariui tokie poilsiautojai drąsiai užsiverčia butelį. Todėl šiemet policininkams reidus prie Žaliųjų ežerų tenka rengti kiekvieną savaitę. Taip anksčiau niekada nebūdavo. Pareigūnai į šį paplūdimį tik retkarčiais užsukdavo.

Marozai. Taip žargonu paniekinamai vadinami tie, kurie į paplūdimius vežasi maišus stipraus alaus butelių.

Gal nereikėtų kaltės versti saulei, perkaitinusiai galvas? Galbūt Vilnių sąšlavų duobe siekia paversti tie rusišku žodžiu vadinami asmenys? O jie ištuštėjus miestui labiau pastebimi.

Juk saulėgrąžas gliaudančiam, nuorūkas kur papuola mėtančiam ir alų maukiančiam niekur nedirbančiam „marozui“ nėra atostogų. Jam visas gyvenimas atostogos. Tad jis niekur ir nesitraukia iš miesto.

Kentėti liko nedaug. Ateina ruduo, ir sutirštėjusias sostinės gyvenimo spalvas atskies iš atostogų grįžę normalūs vilniečiai.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą