Lietuvoje dislokuoti JAV kariai sutvarkė Pabradės vaikų namus

Į Lietuvą atvykę JAV 173-iosios oro desantininkų brigados kariai nusprendė padaryti gerą darbą našlaičiams. Kol Pabradės vaikų globos namai ištuštėję ir visi atostogauja, kariškiai skuto senus dažus, perdažė sienas, karpė gyvatvores ir tvarkė aplinką. Vyrai nuoširdžiai džiaugėsi galėdami padėti ir vaikams sukurti gražesnę aplinką, rašė internetinis puslapis dvidshub.net.

Kol Pabradės vaikų globos namai ištuštėję ir visi atostogauja, kariškiai skuto senus dažus, perdažė sienas, karpė gyvatvores ir tvarkė aplinką.<br>Scotto Griffino nuotr.
Kol Pabradės vaikų globos namai ištuštėję ir visi atostogauja, kariškiai skuto senus dažus, perdažė sienas, karpė gyvatvores ir tvarkė aplinką.<br>Scotto Griffino nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:18 AM

„Mes nulupsime senus dažus ir perdažysime šias sienas, kol vaikai atostogauja Lenkijoje,- kalbėjo pirmasis leitenantas Kyle Chambersas. - Taip jie galės sugrįžti į gražią gyvenamą aplinką“.

„Mes esame čia tam, kad padėtume išpildyti visus jų poreikius ir atliktume bet kokius reikalingus darbus, - apie vaikų globos namus kalbėjo seržantas Davidas Rufenachtas. - Dabar daugybė vaikų yra atostogose ir jie (globos namai) neturi daug darbo jėgos, todėl mes su 30 karių atėjome ištiesti pagalbos ranką. Viršutiniame aukšte žmonės skuta dažus, kiti vaikinai karpė gyvatvores, tvarkė apželdinimą, pjovė žolę ir darė kitus panašius darbus“.

„Bet kurioje bendruomenėje – ar tai būtų Amerikoje, Lietuvoje ar Vokietijoje – visuomet gera žmonėms atsimokėti, nes bendruomenė, su kuria esi tave remia, taip kaip dabar lietuviai džiaugėsi ir iš karto parėmė mus“,- kalbėjo D.Rufenachtas.

173-iosios oro desantininkų brigados kariai šiuo metu yra dislokuoti Lietuvoje, Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje ir Rumunijoje. Jie dalyvauja jungtinėse sausumos pajėgų kovinio rengimo pratybose. Toks bendradarbiavimas su priimančiomis šalimis leido JAV siųstiems kariams savanoriškai prisidėti prie gerų darbų vietos bendruomenėms.

„Būnant čia, Lietuvoje, ir treniruojantis kartu su jų kariais, gerai kažką dar duoti ir bendruomenei bei padėti žmonėms, kuriems reikia pagalbos, - sakė D.Rufenachtas. - Štai, ką mes darome. Mes esame čia tam, kad padėtume. Mes esame tam, kad padėtume Lietuvos kariuomenei treniruotis ir jie padės tai daryti mums. Tai yra partnerystė ir mes padėsime šiems našlaičių namams susitvarkyti su sunkumais“.

Dabar Lietuvoje esanti brigada bus čia dar kelias savaites, vėliau vyks rotacija - jie pasikeis su kitais savo brigados kariais.

„Aš prisijungiau prie kariuomenės, kad pasaulyje kažką pakeisčiau, o maži dalykai ir veda prie pokyčių, - kalbėjo seržantas Masteras Collinsas. - Jei galiu priversti bent vieną vaiką nusišypsoti – aš esu laimingas“.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.