Kauno mero žmona rami: vyras – patikimose rankose

Sunku pasakyti, kas iš tiesų paskatino Kauno merą Andrių Kupčinską trims savaitėms palikti miesto savivaldybę, šeimą ir ramų gyvenimą bei išvykti bazinių savanorių mokymų į Ruklą. Gal ginklais žvanginančios Rusijos grėsmė, o gal artėjantys savivaldos rinkimai, kurių metu merai bus renkami tiesiogiai.

J.Kupčisnkienė tris savaites galės daug nevargti virtuvėje – jos vyrą A.Kupčinską maitins kariuomenė.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Kupčisnkienė tris savaites galės daug nevargti virtuvėje – jos vyrą A.Kupčinską maitins kariuomenė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Aug 12, 2014, 1:18 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:48 PM

Kauno mero karinį ryžtą palaikė ir kartu su juo mokytis ginti Tėvynę išvyko „Žalgirio“ klubo vadovas Paulius Motiejūnas, Kauno savivaldybės narys Marijus Panceris ir miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

Jeigu A.Kupčisnko pasiryžimas vykti į karinius mokymus – tik sumanus viešųjų ryšių triukas, tai jis – gana ekstremalus. Kauno merui ir jo bendražygiams teks tris savaites ištverti karišką muštrą, didelius fizinius krūvius.

O padarius klaidą ar nepaklusus karininkų įsakymui, gal net dantų šepetėliu išvalyti tualetą. Prieš Kalėdas pamaitinti koše Nakvynės namų gyventojus ir tokiu būdu padidinti politinį kapitalą būtų paprasčiau.

„Neslėpsiu, kad karas Ukrainoje, agresyvūs Rusijos žingsniai turėjo įtakos mūsų apsisprendimui“, – pirmadienį lipdamas į autobusą, išvykstantį į Ruklą, kalbėjo A.Kupčinskas.

Jis taip pat sakė, jog idėja išbandyti save karinių pratybų lauke gimė su draugais žaidžiant krepšinį.

Mokymai truks tris savaites, per šį laiką savanoriai negalės naudotis nei asmeniniais kompiuteriais, nei mobiliais telefonais. Jie bus atskirti nuo šeimos.

Tačiau A.Kupčinsko žmona Jurgita Kupčinskienė teigė dėl to nejaučianti nerimo.

„Jeigu būtų kitoje vietoje, gal ir nerimaučiau. Bet dabar ramu kaip niekada – juk Andrius kariuomenėje, atidžiai prižiūrimas. Ten mokymai, o ne karas. Vyrams – vyriškumo išbandymas, o jų žmonoms – trijų savaičių atostogos. Bus mažiau namų ruošos darbų, atsikvėpsime“, – šmaikštavo J.Kupčinskienė.

Praleisti atostogas kartu su šeimomis Kauno politikai-savanoriai tikisi rudenį.

Ji teigė, kad vyras niekada nesiskųsdavo širdies ir kitomis ligomis, kurios trukdytų pakelti fizinius krūvius.

A.Kupčinskui ekstremalus sportas nesvetimas, jis ne kartą dalyvavo išgyvenimo žygiuose. Kauno meras į darbą taip pat dažniausiai važinėja dviračiu, dažnai žaidžia krepšinį.

Savanorių sveikata prieš mokymus buvo kruopščiai ištirta, jie laikė psichologinius, fizinio pasirengimo ir sveikatos testus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.