Vilnius ignoravo V. Žirinovskio kalbas apie Lietuvos sunaikinimą

Lietuva negirdomis nuleido Rusijos dūmos vicepirmininko Vladimiro Žirinovskio pareiškimą, kad Rusija nušluos Baltijos valstybes ir Lenkiją. Tuo tarpu kaimyninės Lenkija ir Latvija dėl šio politiko poelgio išsikvietė pasiaiškinti Rusijos ambasadorius.

V.Žirinovskis garsėja neprognozuojamu elgesiu.<br>Stop kadras
V.Žirinovskis garsėja neprognozuojamu elgesiu.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 13, 2014, 5:53 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 9:13 AM

„Užsienio reikalų ministerija stebisi Rusijos Federacijos Dūmos nario Vladimiro Žirinovskio tiesioginiais grasinimais Baltijos šalių ir Lenkijos adresu, kurių iki šiol nėra pasmerkusios ar nuo jų atsiribojusios Rusijos Federacijos valdžios institucijos“, – teigiama Lietuvos užsienio reikalų ministerijos komentare žiniasklaidai.

Ministras Linas Linkevičius šiuo metu atostogauja.

Kur kas rimčiau į nestabilia psichika garsėjančio politiko pareiškimus sureagavo Lietuvos kaimynės. Latvijos ir Lenkijos URM pranešė, kad išsikvies Rusijos ambasadorius pasiaiškinti.

Primename, kad Rusijos Valstybės Dūmos vicepirmininkas Vladimiras Žirinovskis praėjusią savaitę Baltijos šalims ir Lenkijai pagrasino kruvinais bombardavimais, jeigu Europa ir NATO tęs savo politiką Rusijos atžvilgiu ir neatiduos jai Ukrainos. Tai jis pareiškė valstybinės televizijos „Rossija 24“ eteryje.

„Visus karo ir taikos pasaulyje klausimus apskritai, o šiandien – susijusius su Ukraina, spręs vienas žmogus – Rusijos valstybės vadovas“, – skėlė V.Žirinovskis.

Pasak jo, ką beplanuotų NATO ar Briuselis, kokius nurodymus bepasirašytų JAV prezidentas Barackas Obama, visi jie neturės jokios galios.

„Sprendimus priims tiktai vienas žmogus – Rusijos valstybės vadovas. Kai buvo Pirmasis pasaulinis karas, galutinį sprendimą priėmė Nikolajus Antrasis, kai Antrasis pasaulinis karas – visus teisingus ir galutinius sprendimus priėmė Stalinas, taip ir dabar.

Trečiasis pasaulinis karas – svarbiausias sprendimas. Aš įsitikinęs, kad jis jau priimtas. Apie jį bus laipsniškai užsimenama, kad jie suprastų: vaikai, ar jums reikalinga sudegusi Europa? Europiečiai to nenori. Na, kas liks iš Baltijos šalių? Juk nieko neliks!“ – aiškino V.Žirinovskis.

Rusijos politikas ėmė grasinti Lenkijai ir Baltijos šalims kruvinais bombardavimais ir pažadėjo, kad šios šalys iš viso bus sunaikintos.

Baltijos šalys, Lenkija – jos apskritai pasmerktos. Jos bus sunaikintos. Ten nieko nebus. Tegul jie susimąsto, šitų mažų nykštukinių valstybių vadovai, kaip jie elgiasi! Žinoma, Amerika – niekas jai negresia, ji toli, o Rytų Europos šalys pačios save išstato, taip sakant, į visiško sunaikinimo pavojų. Ir kaltos tik jos, nes mes negalime leisti, kad iš jų teritorijos skristų raketos, lėktuvai, nukreipti į Rusijos pusę.

Mes turėsime juos sunaikinti likus pusei valandos iki pakilimo. O tam mes darysime kruvinus bombardavimus, užtikrinančius, kad neliktų nei vieno paleidimo įrenginio, nei vieno lėktuvo. Tai reiškia – Baltijos šalių nėra, Lenkijos nėra. Tegul NATO skubiai prašo derybų su mūsų užsienio reikalų ministru. Tada mes sustosime. O kitaip mes būsime priversti juos pamokyti ir dar kartą jiems surengti 45-ųjų metų gegužę“, – sklaidėsi V.Žirinovskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.