A. Račas kasa naują duobę savo priešui A. Ramanauskui-Greitai

Buvęs naujienų agentūros vadovas Artūras Račas Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai (LŽLEK) apskundė net tris humoristines televizijų laidas. Daugiausia kliuvo žinomam humoristinių laidų vedėjui ir kūrėjui Algiui Ramanauskui-Greitai. Pastarasis neslėpė, kad juodu su A.Raču seniai viešai suvedinėja sąskaitas. Pirmadienį buvo svarstomi šie skundai.

Pirmadienį posėdyje buvo svarstomi net keturi A.Račo pateikti skundai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pirmadienį posėdyje buvo svarstomi net keturi A.Račo pateikti skundai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Aug 25, 2014, 5:51 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 9:00 PM

„Ko taip žiūri?“ – vietoj pasisveikinimo į oponentą kreipėsi atvykęs A.Račas.

„Tu man patinki“, – atsakė A.Ramanauskas.

„O tu man visai nepatinki“, – rėžė A.Račas.

A.Račas LŽLEK komisijai pasiskundė, kad LNK televizijos laidoje „Aktualai. Pratęsimas“ neleistinai buvo tyčiojamasi iš kandidatų į prezidento postą. Išgalvotame siužete vaizduojama iš Seimo tribūnos kalbanti prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri šmaikščiai apibūdino savo oponentus.

A.Račo nuomone, tokiu būdu neleistinai šaipomasi tiek iš pretendentų, tiek iš pačios D.Grybauskaitės, į kurios lūpas buvo įdėti nešvankūs žodžiai. Vienas šios laidos kūrėjų yra A.Ramanauskas.

LNK televizijos teisininkas aiškino neva siužeto turinį lėmė laidos formatas - tai esą buvo juodasis humoras, skirtas interneto žiūrovams ir paženklintas pagal visas taisykles.

„Tai ne humoristinė laida, aš čia humoro nematau“, – pareiškė A.Račas.

BTV laidoje „Dviračio šou“, A.Račo nuomone, buvo šmeižiamas jis pats. Laidos herojai peliukai Mauzeris ir Sūrskis samprotauja apie A.Račo dalyvavimą žiniasklaidos klube „Format A-3“, kuris siejamas su Kremliumi. Žurnalisto nuomone, prisidengiant humoru negalima šmeižti ir skleisti melo.  Vieną peliuką šioje laidoje vaidina A.Ramanauskas.

„Mes seniai suvedinėjame sąskaitas ir tai sėkmingai darome“, – neslėpė A.Ramanauskas. Jų konfliktas bene aukščiausią tašką pasiekė 2012-ųjų pabaigoje, kai viename socialiniame tinkle A.Ramanauskas paskelbė „Metų šūdų“ rinkimus, o A.Račui atiteko „Metų „durniaus“ titulas.

Žurnalistui nepatiko ir po to paties renginio rodyta humoristinė „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Žinių naujienos“, kurios metu A.Račas buvo pavaizduotas vilkintis Baltarusijos karininko uniformą.

Televizijų atstovai tikino, kad tai humoristinės laidos ir žiūrovai tai puikiai suvokia. A.Račas pareiškė, kad jam toks humoras visiškai nejuokingas.

Komisija sprendimą dėl skundų priims vėliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.