Teismas neaiškins, kodėl Lietuvai nereikia lenkiškų lentelių

Vilniaus apygardos

Teismai ne kartą yra nurodę vietos valdžiai nukabinti gatvių pavadinimų lenteles.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teismai ne kartą yra nurodę vietos valdžiai nukabinti gatvių pavadinimų lenteles.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2014, 12:09 PM, atnaujinta May 14, 2017, 2:21 AM

Teismas, atsisakęs išaiškinti sprendimą, atkreipė dėmesį, kad prašydama tokio išaiškinimo administracijos direktorė kelia abejones, ar teismo įpareigojimus turi vykdyti būtent ji.

„Tokio pobūdžio klausimas nėra teismo sprendimo išaiškinimo instituto, kurio paskirtis suvokti šalims sprendimų vykdymą, dalykas“, - BNS sakė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Administracijos direktorė Liucina Kotlovska teismo prašė išaiškinti, ar gatvių pavadinimų lenteles turi pakeisti Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorius, ar sprendimą vykdantis antstolis, taip pat ką daryti su lentelėmis, kurias pasigamino ir prisitvirtino ant pastatų sienų privatūs asmenys.

Vilniaus rajono valdininkė taip pat teigė, kad pagal vidaus reikalų ministro įsakymą savivaldybė turi rūpintis tik gatvių pavadinimų lentelėmis, pritvirtintomis ant metalinių stulpelių, įkastų į žemę. Pasak jos, savivaldybė gatvių pavadinimus šiuo metu taip ir ženklina.

Teismai ne kartą yra nurodę vietos valdžiai nukabinti gatvių pavadinimų lenteles, kuriose yra ne tik lietuviški, bet ir lenkiški gatvių pavadinimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.