Algis Ramanauskas-Greitai vėl galės drąsiai pokštauti

Buvęs naujienų agentūros vadovas Artūras Račas Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai (LŽLEK) apskundė net tris humoristines televizijų laidas, tačiau nieko nepešė – komisija neįžvelgė etikos pažeidimų.

A.Ramanauskas nesistebi oponento kurpiamais skundais.<br>T.Bauro nuotr.
A.Ramanauskas nesistebi oponento kurpiamais skundais.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

2014-09-01 12:41, atnaujinta 2018-01-28 16:31

Daugiausia kliuvo žinomam humoristinių laidų vedėjui ir kūrėjui Algiui Ramanauskui-Greitai. Šis neslėpė, kad juodu su A.Raču seniai viešai suvedinėja sąskaitas. Pasak A.Ramanausko, skirtumas tik toks, kad jis skundų niekam nerašinėja.

A.Račas LŽLEK pasiskundė, kad LNK televizijos laidoje „Aktualai. Pratęsimas“ neleistinai buvo tyčiojamasi iš kandidatų į prezidento postą. Išgalvotame siužete vaizduojama iš Seimo tribūnos kalbanti prezidentė Dalia Grybauskaitė, šmaikščiai apibūdinanti savo oponentus.

A.Račo nuomone, tokiu būdu neleistinai šaipomasi tiek iš pretendentų, tiek iš pačios D.Grybauskaitės, į kurios lūpas buvo įdėti nešvankūs žodžiai. Vienas šios laidos kūrėjų yra A.Ramanauskas.

LNK televizijos teisininkas komisijos posėdžio metu aiškino neva siužeto turinį lėmė laidos formatas – tai esą buvo juodasis humoras, skirtas interneto žiūrovams ir paženklintas pagal visas taisykles. Nors LŽLEK etikos pažeidimų neįžvelgė, vis dėlto įpareigojo komisijos pirmininką kreiptis į LNK vadovybę ir priminti, kad nevalia šaipytis iš žmogaus pavardės.

BTV laidoje „Dviračio šou“, A.Račo nuomone, buvo šmeižiamas jis pats. Laidos herojai peliukai Mauzeris ir Sūrskis samprotauja apie A.Račo dalyvavimą žiniasklaidos klube „Format A-3“, kuris siejamas su Kremliumi. Žurnalisto nuomone, prisidengiant humoru negalima šmeižti ir skleisti melo. Vieną peliuką šioje laidoje vaidina A.Ramanauskas.

Žurnalistui nepatiko ir po to paties renginio rodyta humoristinė „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Žinių naujienos“, kurios metu A.Račas buvo pavaizduotas vilkintis Baltarusijos karininko uniformą. Šiuos skundus LŽLEK taip pat atmetė.

A.Račo ir A.Ramanausko konfliktas bene aukščiausią tašką pasiekė 2012-ųjų pabaigoje, kai viename socialiniame tinkle A.Ramanauskas paskelbė „Metų šūdų“ rinkimus, o A.Račui atiteko „Metų durniaus“ titulas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.