Šiaulių miesto ir rajono policija sujungta į vieną komisariatą

Rugsėjo 1-oji tapo įsimintina diena ne tik moksleiviams ir pedagogams, bet ir Šiaulių miesto bei rajono policijos komisariatų policininkams – sujungus miesto ir rajono policijos komisariatus darbą pradėjo Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Sep 2, 2014, 3:31 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:16 PM

Naujojo komisariato viršininku paskirtas anksčiau Šiaulių rajono policijos komisariatui vadovavęs Ričardas Šiumberevičius.

Tarnybą paliko tik penki pareigūnai

Penkerius metus Šiaulių miesto policijos komisariatui vadovavęs Rimvydas Šlekys nusprendė išeiti į pensiją.

Be viršininko į pensiją dar išėjo keturi Šiaulių miesto bei rajono policijos komisariato pareigūnai. Visiems likusiems pareigūnams atsirado darbo naujajame komisariate.

Šiaulių miesto bei rajono teritoriją aptarnausiančiame komisariate liko tik du skyriai: kriminalinės policijos ir viešosios policijos.

Šiuo metu Šiaulių miesto bei rajono policijos komisariate dirba 186 pareigūnai.

Šiauliečiai reformą atliko pirmieji

Sujungti miesto ir rajono policijos komisariatus šiauliečiai nusprendė pirmieji šalyje.

„Svarstyti apie Šiaulių miesto bei rajono policijos komisariatų sujungimą mes pradėjome praėjusių metų pabaigoje.

Tokio sujungimo privalumas – galimybė racionaliau išnaudoti turimas pajėgas bei suvienodinti čia dirbantiems pareigūnams tenkantį darbo krūvį“, - portalui lrytas.lt sakė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas.

Užduotį sujungti abu policijos komisariatus palengvino ir tai, kad pastaruoju metu ir Šiaulių miesto ir Šiaulių rajono policijos komisariatų darbuotojai dirbo tame pačiame pastate, tik skirtingose jo aukštuose.

„Nusikaltėliams teritorinių barjerų nėra. Todėl Šiaulių miesto policijos komisariato pareigūnams ir anksčiau tekdavo tirti dalį Šiaulių rajone įvykdytų nusikaltimų, o jų kolegoms iš Šiaulių rajono policijos komisariato – ir dalį Šiauliuose įvykdytų nusikaltimų“, - sakė R.Bobinas.

Įkūrė dar vieną nuovadą

Ar atskirus miesto ir rajono policijos komisariatus į vieną bendrą policijos komisariatą sujungusių šiauliečių pavyzdžiu paseks ir Vilniaus, Kauno, Klaipėdos bei Panevėžio policija, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas neprognozavo.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato viršininkas R.Šiumberevičius sakė, kad pirmaeile jo užduotimi taps atskiriems pareigūnams tekusių darbo krūvių suvienodinimas.

Susijungus Šiaulių miesto bei rajono policijos komisariatams buvo įkurta dar viena nuovada.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate be jau veikusių Centro, Pietinės bei Kuršėnų nuovadų, pradėjo darbą ir Kaimiškoji nuovada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.