Valdantieji pasidalijo lenkų partijos viceministrų postus

Valdančiojoje koalicijoje likusios

Kandidatą į energetikos bei švietimo ir mokslo viceministrus deleguos "tvarkiečiai".<br>D.Umbraso nuotr.
Kandidatą į energetikos bei švietimo ir mokslo viceministrus deleguos "tvarkiečiai".<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2014, 3:28 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:43 AM

Kaip po politinės tarybos posėdžio Vyriausybėje žurnalistams sakė Darbo partijos ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, kandidatą į žemės ūkio viceministrus deleguos socialdemokratai, į susisiekimo ir kultūros viceministrus - „darbiečiai“, į energetikos bei švietimo ir mokslo viceministrus - „tvarkiečiai“.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininku turėtų tapti Darbo partijos atstovas.

L.Graužinienė sakė, kad apie kandidatus į energetikos ministrus trečiadienį per politinės tarybos posėdį nekalbėta. Jos teigimu, šią savaitę kandidatai į šias pareigas nepaaiškės.

„Darbo partijoje dar vyksta diskusijos ir mes neįvardijome nė vieno kandidato. Dar anksti, šią savaitę dar nebus pavardžių. Šis klausimas persikelia į kitą savaitę“, - teigė ji.

Tuo pačiu parlamento vadovė pranešė, kad valdantieji sutarė, jog atsisako vieno Seimo vicepirmininko posto.

„Sutarėme, kad Seime vicepirmininko vieta, kuri priklausė valdančiajai daugumai, liks laisva. (...) Opozicija valdyboje turės du vicepirmininkus ir opozicijos lyderį“, - sakė L.Graužinienė.

Ji pabrėžė, kad pati parlamento opozicija turės susitarti, kuri partija siūlys savo atstovą antruoju vicepirmininku iš opozicijos.

Iš valdančiosios koalicijos pasitraukusi LLRA yra priėmusi sprendimą, kad jos narys Jaroslavas Narkevičius neatsistatydins iš Seimo vicepirmininkų, nors į pareigas buvo paskirtas kaip valdančiųjų atstovas. LLRA nuomone, šis postas jiems turi priklausyti kaip opozicinei partijai.

Pagal Seimo statutą, parlamento pirmininkė gali turėti iki septynių pavaduotojų.

LLRA praėjusią savaitę pasitraukus iš valdančiosios daugumos, iš pareigų turi trauktis ir šios partijos deleguoti viceministrai. Šiuo metu laisvi LLRA priklausę energetikos ir kultūros viceministrų postai, rugsėjo 10-ąją atsistatydinti turėtų susisiekimo, žemės ūkio bei švietimo ir mokslo viceministrai.

LLRA valdančiąją koaliciją paliko, kai iš pareigų buvo atleistas LLRA deleguotas, bet partijai nepriklausantis energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius. Jis nepaisydamas premjero Algirdo Butkevičiaus prieštaravimų paskyrė LLRA narę Renatą Cytacką viceministre, kurią energetikos ministrą pavaduojantis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius jau atleido. R.Cytackos kompetenciją A.Butkevičius buvo apibūdinęs kaip žemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?