Apie 40 Lietuvos karių vyks į pratybas Ukrainoje

Apie 40 Lietuvos karių šį

Apie 40 Lietuvos karių šį mėnesį vyks į Jungtinių Valstijų vadovaujamas karines pratybas Ukrainoje.<br>M.Kulbio nuotrauka iš archyvo
Apie 40 Lietuvos karių šį mėnesį vyks į Jungtinių Valstijų vadovaujamas karines pratybas Ukrainoje.<br>M.Kulbio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2014, 4:03 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:54 PM

Pratybose dalyvaus 200 amerikiečių karių. Savo karius taip pat atsiųs NATO šalys Bulgarija, Didžioji Britanija, Estija, Rumunija, Vokietija bei aljansui nepriklausančios Moldova ir Norvegija.

„Pratybose dalyvaus apie 40 Lietuvos karių. Iš jų - 32 pėstininkų batalionų (LDK Butigeidžio dragūnų bataliono ir Karaliaus Mindaugo husarų bataliono) žvalgai, kurie kartu su kitų pratybose dalyvaujančių valstybių kariais treniruosis tobulindami individualius karių gebėjimus vykdyti tarptautinių taikos palaikymo operacijų užduotis. Taip pat vyksta keli Lietuvos kariuomenės štabo karininkai“, - pranešė Krašto apsaugos ministerijos atstovė spaudai.

Pratybos vyks rugsėjo 13-26 dienomis. Jomis siekiama pademonstruoti solidarumą su Ukraina, kuri tęsia kovą su prorusiškais separatistais šalies rytuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas