Ričardą Doveiką papiktino kalbos apie bažnyčioje keptus šašlykus

Kunigas Ričardas Doveika pasipiktinęs: penktadienį net nebuvo parapijoje, tačiau netyčia pakliuvo į šašlykų kepimo skandalą. Tiesa, sunku tai pavadinti skandalu - praėjusio penktadienio vakarą ugniagesiai gavo pranešimą, kad iš Vilniaus Pilaitės rajone esančios Šv.Juozapo bažnyčios sklinda dūmai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 8, 2014, 5:41 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:17 PM

Persigandę vilniečiai pamanė, kad šventovė dega. Šioje bažnyčioje dvasininkas R.Doveika tarnauja jau nuo liepos mėnesio.

Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad maldos namai neužsidegė, iš bažnyčios išėjęs kunigas ugniagesiams paaiškino, kad jokio gaisro nėra, o dūmai kyla nuo jo kepamų šašlykų.

R.Doveika patikslino – parapijoje nebuvo kepami jokie šašlykai, o tik ten buvęs kunigas metaliniame inde sudegino tam tikrus daiktus, kurie naudojami ritualinių apeigų metu. Pavyzdžiui vatą, kuri naudojama vykstant pas ligonius. Vata yra sutepta šventintais aliejais, todėl jos negalima išmesti, kunigai privalo ją sudeginti.

„Parapijos vikaras šiuo metu kraustosi, jis užtikrino, kad niekas jokių mėsų nekepė. Vienintelis dalykas, dėl kurio jis gavo mano pastabą, tas, kad metaliniame inde, skirtame lauko kepsniams kepti, jis sudegino įvairius popierėlius ir vatą“, – sakė R.Doveika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.