Seksas yra gerai!

Pažiūrėjau šį siužetą ir iškart nuėjau ieškoti bokso kriaušės.

Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Sep 9, 2014, 11:41 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:08 PM

Tie, kas linkę virsti nuo kėdžių, toliau galite neskaityti. Retai kada sakau tokias frazes, o ir „įvairioms nuomonėms" esu gana pakanti, bet šįkart iškart brėžiu ribą. Net nemėginkite, net nesistenkite, tiesiog eikite. Eikite toli. Nes čia jūsų davatkiškumas nepageidaujamas.

Seksas yra natūrali žmogaus gyvenimo dalis. Seksas yra suaugusių žmonių fizinio artumo forma, kuri nėra bloga, kuri nėra žalinga, kuri yra netgi sveika. Sovietų sąjungoje sekso nebuvo? Susikaupkite, atsikvošėkite. Seksas buvo visur ir visada. Visada ir bus. O Lietuva - ne Sovietų sąjunga. Ir seksas nėra blogai.

Seksas yra gerai. Nekalbu apie seksą be sutikimo, be suvokimo. Nekalbu apie lytiškai plintančias ligas, kurios atsiranda iš nemokšiškumo, kuris atsiranda iš davatkiškumo. Kalbu apie šilumą, apie aktyvumą, apie artumą, apie adrenaliną, apie įkvėpimą, apie nuotykį, apie atsipalaidavimą.

Ši žmonių fizinio artumo forma nieko nekainuoja (o, jei kainuoja, tai yra tiesiog kita diskusija), yra naudinga organizmui kaip fizinio aktyvumo sesija ir laimę lemiančių medžiagų išsiskyrimą skatinanti veikla.

Sakote, tokie žodžiai - jaunimo tvirkinimas? Apie „jaunimą“ ir nekalbu. Yra įstatymai, yra žmogaus fizinė ir psichologinė branda. Tai - ne šiaip žodžiai. Tai - mokslo nusakytos sąvokos, rekomendacijos. O istorija rodo, kad mokslo sveikiausia paisyti.

Tad patariu atsigauti. Sakyti jaunam žmogui, kad seksas yra normali žmonių santykių išraiška, yra jų tvirkinimas? Spjaunu atgal: jų tvirkinimas yra sakyti, kad seksas yra šlykštu. Nes tokiu būdu jiems skiepijamas melas. Nes tai, kas prieštarauja mokslui, yra netiesa. O netiesa šiuo atveju yra melas. Nes nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės. Be to, agnosticizmo sekso temoje būti negali, nes seksas yra labai realus dalykas.

Ir tas melas lemia ką? Pirmalaikius nėštumus, vedančius prie abortų keturiolikos metų, lytines infekcijas, lemiančias nevaisingumą (nes juk gydytis tokias ligas yra gėda - tai vaikams skiepijote jūs patys!), lemia nesveiką visuomenę apskritai. Tokią visuomenę, kuri bijo kalbėti apie tokią didžiulę, sudėtingą ir svarbią jų gyvenimo dalį. Tą dalį, kuri nėra niekuo bloga. Tai yra tiesiog normali žmonių gyvenimo dalis.

Priimkite tai vieną kartą. Atsisėskite, nusišluostykite prakaitą nuo kaktos, pasisekite viršutinę marškinių sagą. Ramiai iškvėpkite. Jei reikia, gurkštelėkite šalto vandens. Ir pripažinkite sau - jūs patys taip vogčia galvojate. Jūs juk patys džiaugiatės šia natūralia fizine veikla.

O, jei nesidžiaugiate, - jei jums išties yra šlykštu - tuomet patariu pažvelgti savo antrai pusei į akis. Ir abiems nueiti pas terapeutą. Nes jūsų santykis buvo grįstas melu ir, pasirodo, prievarta. Tai štai, ką pagimdė toks davatkiškas visuomenės požiūris į seksą - melą ir prievartą. Pasiplokime patys sau.

Žinau, galbūt nepatogu, kad į jus taip tiesiogiai dabar kažkas kreipiasi. Bet sekse nėra nieko blogo. Ir kuo greičiau jūs tą suvoksite, kuo ramiau jūs tą priimsite, tuo sveikiau jūs pradėsite žiūrėti į šitą dalyką. Į seksą.

Taip. Į seksą. Vis kartoju tą žodį. Žinau, nepatogu. Man ir pačiai jis nelabai patinka, bet tiesiog dėl to, kad užsienietiškas. Bet čia ne apie tai. Čia kalbu apie sveikatą. Taip, ne apie seksą kalbu. Kalbu apie jūsų ir visos visuomenės fizinę ir psichologinę sveikatą apskritai.

Ir tokio davatkiško, kaip siužete, lygio baisėjimasis seksu rodo, kad, atsiprašysiu už pasakymą, žuvis pūva nuo galvos. Sakau, gal dar inkviziciją sugrąžinkime? Būtų visas komplektas: „bukietas“ davatkų, šokančių aplink deginamus gyvenimu besidžiaugusius, įstatymų nepažeidusius žmones. Šaunus valstybės vaizdelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.