Transporto stebuklu rusai suviliojo Šiaulius, bet sukėlė įtarimų

Opoziciniai konservatoriai

Kompanija tikina, kad A.Junickio sugalvoti styginiai traukiniai miestuose leis išvengti spūsčių.<br>„Rail Skyway Systems Ltd“ nuotr.
Kompanija tikina, kad A.Junickio sugalvoti styginiai traukiniai miestuose leis išvengti spūsčių.<br>„Rail Skyway Systems Ltd“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2014, 3:45 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:30 PM

„Šiaulių savivaldybėje priimtas labai keistas sprendimas išnuomoti neaiškiai Rusijos kompanijai su neaiškiais projektais 30 ha žemės plotą šalia NATO karinės bazės. Ar jūs šitą situaciją sekate, ar jūs pasiruošęs stabdyti šitą projektą, ar tikrai žinant visas aplinkybes tokie projektai gali būti realizuojami?“ – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime premjero klausė opozicijos lyderis Andrius Kubilius.

Premjeras Algirdas Butkevičius pažadėjo situaciją aiškintis: „Pilno atsakymo nėra, bet tokia informacija yra pasiekusi mane ir tikrai bus išsiaiškinta, bus pateiktas jums atsakymas.“

Šiaulių miesto savivaldybė pranešė pasirašiusi investicijų sutartį su bendrove „Rail Skyway Systems Ltd“. Savivaldybės pranešime skelbiama, kad pagal sutartį investuotojas įsipareigojo iki 2016 metų pabaigos žemės sklypuose sukurti ne mažiau kaip 50 naujų darbo vietų ir investuoti ne mažiau kaip 20 mln. litų.

Tuo metu konservatoriai tvirtina, kad šis projektas kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, nes prie Zoknių karinių oro pajėgų NATO bazės „neaiškaus kapitalo, spėjama, rusiško, įmonė ketina statyti styginiais bėgiais riedančių traukinių laboratoriją“.

Pasak A.Kubiliaus, „bet kokių neaiškaus kapitalo įmonių objektai negali atsirasti strategiškai svarbioje Zoknių oro uosto aplinkoje“.

„Paanalizavus minėtą projektą ir jo vykdymo vietą yra pagrindo manyti, kad bandoma įrengti prieš NATO ir Lietuvos saugumą nukreiptą rusų valdomą Rusijos specialiųjų tarnybų veikimo metodais pagrįstą priedangos organizaciją“, – cituojamas A.Kubilius konservatorių išplatintame pranešime.

Šiaulių miesto vadovų sprendimą Seimo opozicijos lyderis vertina kaip nusikalstamą veiką, nukreiptą prieš Lietuvos saugumą, ignoruojant Rusijos agresyvios politikos kontekstą ne tik prieš Ukrainą, bet ir prieš Baltijos valstybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.