Pakaunėje – Policijos mokyklos atidarymo šventė

Visą vasarą Kauno rajono gyventojai, įsikūrę Mastaičiuose, stebėjo, kaip į naują mokymo bazę kraustėsi Lietuvos policijos mokykla (toliau – LPM), bei žavėjosi, kad nuo šiol jų pašonėje įsikurs pareigūnų kalvė. Prireikė ne vieno mėnesio sunkaus darbo, bet LPM pradėjo savo veiklą ir šiandien surengė oficialią savo mokymo bazės Mastaičiuose atidarymo šventę bendruomenei.

Policijos mokyklos atidarymo šventės akimirkos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Policijos mokyklos atidarymo šventės akimirkos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 1:47 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:16 PM

Iškilmės prasidėjo kursantų priesaika. Nuo rugsėjo 1-osios LPM mokytis pradėjo 150 kursantų (100 Klaipėdoje ir 50 Mastaičiuose), tačiau visateisiais LPM bendruomenės nariais jie tampa tik tada, kai duoda priesaiką.

Būsimųjų policijos pareigūnų priesaiką stebėjo itin gausus svečių būrys: Prezidentūros ir Vyriausybės atstovai, aukščiausi policijos vadovai, Kauno rajono savivaldos atstovai, kaimyninių valstybių policijos mokyklų vadovai, kursantų tėvai ir kiti garbingi svečiai.

Po priesaikos visi šventės dalyviai turėjo galimybę apžiūrėti atnaujintas LPM patalpas, naujai įrengtą dirbtinės dangos sporto aikštyną, daugiau sužinoti apie pačią mokyklą, jos ugdymo procesą. Vėliau visas šventės šurmulys persikėlė į aikštyną, kur prasidėjo sporto varžybos: trejetų krepšinis, mažasis futbolas, smagios rungtys „Taikliausias šiukšlintojas“, „Kursanto bato metimas“. Šiose rungtyse galėjo dalyvauti ne tik LPM kursantai, bet ir Mastaičių bei Garliavos moksleiviai, kiti šventės svečiai.

Nenorintieji sportuoti galėjo sutrypti polką, sušokti kepurinę, padainuoti. Visą muzikinę šventės programą Kauno rajono bendruomenei padovanojo Ežerėlio kultūros centras. Smagiausias lietuvių liaudies dainas atliko Vilniaus kapela „Ratilai“, šokių žingsnelių mokė Raudondvario kultūros centro liaudies šokių kolektyvas „Vėjo malūnėlis“.

Smalsiausieji iš arti galėjo susipažinti su naujausia policijos technika ir ginkluote. Kovinių filmų mėgėjai galėjo apžiūrėti šarvuotį, naudojamą sprogmenims išminuoti, specialią programą parengė kinologai. Taip pat galima buvo išvysti, kaip specialistai kuria asmens fotorobotą, imami pirštų atspaudai.

Vykdyta prevencinė daiktų žymėjimo akcija. Daiktų žymėjimas padeda apsaugoti gyventojų turtą ir yra viena  veiksmingiausių prevencijos priemonių nuo vagysčių. Žymėtas daiktas, ant kurio užklijuojamas specialus lipdukas, atbaido ilgapirščius.

Šventės dalyviai po renginio negrįžo namo tuščiomis. Geriausiai pasirodžiusieji sporto varžybose apdovanoti taurėmis, medaliais. Mažiausieji gavo saldumynų, balionų, atšvaitų, o Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykla vaišino kareiviška koše bei arbata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.