Seimo prašo leisti suvaržyti Seimo nario D. Ulicko laisvę

Atsižvelgiant į rugsėjo 12 d. Generalinėje prokuratūroje gautą Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartį, generalinis prokuroras pasirašė kreipimąsi į Seimą, prašydamas išankstinio sutikimo leisti suvaržyti Seimo nario Dariaus Ulicko laisvę dėl galimai padaryto administracinio teisės pažeidimo.

D.Ulickas vairuodamas lengvąjį automobilį ir važiuodamas atbuline eiga kliudė šalia stovėjusią kitą transporto priemonę.<br>T.Bauro nuotr.
D.Ulickas vairuodamas lengvąjį automobilį ir važiuodamas atbuline eiga kliudė šalia stovėjusią kitą transporto priemonę.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 15, 2014, 11:08 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:28 PM

Administracinio teisės pažeidimo byloje nustatyta, kad š. m. vasario 20 d. Seimo narys D.Ulickas vairuodamas lengvąjį automobilį ir važiuodamas atbuline eiga kliudė šalia stovėjusią kitą transporto priemonę ir abi jas apgadinęs pasišalino iš įvykio vietos. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai surinko pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad Seimo narys pažeidė Administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 straipsnio 2 dalies ir 130 straipsnio 1 dalies reikalavimus.

Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad kelių eismo taisyklių pažeidimas, nulėmęs turto sugadinimą užtraukia baudą vairuotojams nuo 100 iki 200 litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo 3 iki 6 mėnesių, o pasitraukimas iš eismo įvykio vietos - baudą nuo 3 tūkst. iki 4 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5ų metų arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

Kaltę pripažįsta

 Iš eismo įvykio pasišalinęs „darbietis“ Darius Ulickas pripažįsta savo kaltę ir tikina niekaip nesistengsiantis paveikti Seimo narių svarstant jo teisinės neliečiamybės panaikinimo klausimą.

Politikas pirmadienį BNS tikino, kad nepastebėjo, kaip apgadino kitą automobilį važiuodamas iš daugiabučio kiemo vasarį Vilniuje, Šiaurės miestelyje

„Įvyko tas įvykiukas -  aš jo nepastebėjau, o vakare sulaukiau automobilio savininko skambučio. Pasitikrinau - įbrėžimas tikrai yra, nuvažiavau į policiją tą patį vakarą, užregistravau įvykį (...). Tikrai kolegų neagituosiu niekaip dėl panaikinimo - įvyko tai, kas įvyko, reikės atsakyti. Situacija nemaloni, bet taip jau yra“, - BNS sakė D.Ulickas.

Parlamentaras visiškai pripažino savo kaltę bei sakė iškart po įvykio susitikęs su automobilio savininku ir jo atsiprašęs.

„Aš su tuo automobiliu važinėjau pirmą savaitę - gal ir tas veiksnys darė įtaką. Net pats negaliu paaiškinti, kaip tai įvyko - važinėju pakankamai seniai, saugiai“, - sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.