Politikos ringe gresia A. Zuokienės ir R. Cytackos dvikova

Vilniaus mero Artūro Zuoko žmoną Agnę Zuokienę į savo gretas priėmę socialdemokratai naujajai savo bičiulei rengia išbandymą. Kairieji norėtų ją mesti į kovą dėl Seimo nario mandato Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Sep 16, 2014, 8:23 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:04 PM

Jis atsilaisvino, kai iš Seimo pasitraukė į Europos Komisijos narius pretenduojantis socialdemokratas Vytenis Andriukaitis. Jis į Seimą buvo išrinktas Žirmūnų vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Apie A.Zuokienės kandidatūrą prabilę socialdemokratai tikisi, kad buvusi parlamentarė galėtų jiems sugrąžinti prarastą mandatą, tačiau mero sutuoktinė esą kol kas muistosi.

A.Zuokienė portalui patvirtino sulaukusi siūlymo dalyvauti pakartotiniuose rinkimuose. „Man tai yra žinoma, bet neturiu ką pasakyti šiuo klausimu“, – į kalbas nesileido socialdemokratė. 

Vilniaus vadovo žmona leido suprasti, kad partijos bičiuliai apie jos apsisprendimą žino, tuo tarpu viešai ji apie tai kalbėti esą kol kas nepasirengusi. „Formuluotė nėra visiškai tiksli“, – paklausta, ar abejoja dėl dalyvavimo rinkimuose, sakė A.Zuokienė.

Dėl laisvo mandato šioje apygardoje gali susikauti net kelios moterys.

Antai konservatoriai svarsto galimybę kelti buvusios europarlamentarės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės kandidatūrą, o Lenkų rinkimų akcija – buvusią energetikos viceministrę Renatą Cytacką.

Pastaruoju metu itin išgarėjusi veikėja per praėjusius rinkimus į Seimą kandidatavo Žirmūnų apygardoje ir tada gerokai atsiliko nuo V.Andriukaičio.

Ją tada pralenkė ir pagal partijos sąrašą į Seimą patekusi konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė ir liberalas Šarūnas Gustainis. Į Seimą nepatekęs konsultantas Š.Gustainis greičiausiai šįkart ir vėl mėgins laimę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.