Kauno valdančioji dauguma aptrupėjo, tačiau tikisi išlikti

Kaune pasirašyta atnaujinta valdančiosios koalicijos sutartis, po kuria

Kauno merui A.Kupčinskui - neramios dienos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kauno merui A.Kupčinskui - neramios dienos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Sep 17, 2014, 1:41 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 4:47 PM

Konservatoriai sulaukė partijos „Jaunoji Lietuva“, Socialdemokratų partijos bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos atstovo paramos.

„Tvarkiečiai" pastaruoju metu viešai pliekė A.Kupčinską, o jų atstovė, tarybos narė Aušra Ručienė paskelbė apie planus kitąmet siekti Kauno mero posto.

A.Kupčinskas neliko skolingas „tvarkiečiamas“ - rytoj vyksiančiame posėdyje siūlys atleisti iš pareigų  „Tvarkos ir teisingumo“ narį, Kauno vicemerą Vytautą Vasilenką.

Socialdemokratai reiškia palaikymą valdančiajai koalicijai, tačiau prie šios partijos yra prisijungę dalis subyrėjusios Liberalų ir centro frakcijos narių. Vienas jų - buvęs Kauno meras Arvydas Garbaravičius, kuris yra vienas aktyviausių A.Kupčinsko oponentų.

Socialdemokratų partija įpareigojo savo atstovus neremti nepasitikėjimo A.Kupčinsku, tačiau kol kas neaišku, ar visi paklus šiam nurodymui. Be šių politikų paramos valdantieji turėtų trapią 21 nario daugumą.

Apie svarbius pokyčius paskelbta prieš ketvirtadienį vyksiantį miesto tarybos posėdį, kuriame bus balsuojama dėl nepasitikėjimo Kauno meru konservatoriumi Andriumi Kupčinsku.

Pastarasis viliasi išsaugoti postą, nors valdančiosios koalicijos gretos sumenko. Dokumentą dėl nepasitikėjimo A.Kupčinsku pasirašė 16 tarybos narių. Iš viso miesto taryboje yra 41 narys.

Miesto merui priekaištaujama dėl neva neskaidraus stotelių stoginių konkurso, nepamatuotos Laisvės alėjos rekonstrukcijos, savivaldybės skolų. Opozicija skelbiasi neva turinti jau 23 bendraminčius, kurie balsuos už A.Kupčinsko atstatydinimą.

Jeigu A.Kupčinskas vis tik būtų priverstas užleisti postą, Kauno mero kabinete turbūt įsikurtų Liberalų sąjūdžio atstovas, buvęs miesto meras Rimantas Mikaitis. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.