Lietuvių žinia pasauliui: „Ukrainos kraujas yra mūsų kraujas!“

„Ukrainos kraujas yra mūsų kraujas. Išgirsk tai. Matyk tai. Kalbėk apie tai. Būk už Ukrainą!“, - tokią žinią lietuviai siunčia visam pasauliui, sukūrę trumpą, tačiau emociškai galingą filmuką palaikantį Ukrainą.

Ukrainos įvykiams neabejingi piliečiai apsipylė raudonai.<br>Organizatorių nuotr.
Ukrainos įvykiams neabejingi piliečiai apsipylė raudonai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2014, 10:52 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:27 PM

Šeštadienį Vilniuje vyko pilietinė akcija, siekiant atkreipti Europos politikų dėmesį į įvykius Ukrainoje. Žmonės, tarp kurių buvo ir 8 užsieniečiai ir net keli ukrainiečiai, apsipylė raudonai dažytu vandeniu, kuris buvo aliuzija į praliejamą kraują Ukrainoje.

„Matydami kasdien atnaujinamas žinias apie žūstančius žmones, stebėdami kaip taikūs piliečiai netenka šeimų, namų, verslų – visko, kas yra vakarietiško gyvenimo standartas, manome, kad pasaulis neturi būti tam abejingas. Tol, kol Europos Sąjungos lyderiai vartoja atsargias frazes – konfliktas, krizė, mes nebijome tarti žodžių Putino karas. Ir nebijome pasakyti, kad karo bijome“, – sakė „Kraujo kibiro iššūkio“ organizatoriai.

Žaibišku greičiu išplitęs „Ledo kibiro iššūkis“ galiausiai virto paprastu žaidimu, o ne visi priėmę ir persiuntę iššūkį žinojo pradinę jo prasmę ir tikslą.

Akcijos iniciatorių ir žmonių, sutikusių nusifilmuoti „Kraujo kibiro iššūkyje“, tikslas yra atkreipti europiečių dėmesį į įvykius Ukrainoje ir pakviesti politikus išdrįsti priimti tikrą iššūkį – sustabdyti praliejamą žmonių kraują, vykstantį smurtą, galų gale – tikrą Putino karą.

Dažnam atrodo, kad paprastas pilietis yra bejėgis pakeisti įvykius, kuriems sprendimus priima politikai. Sąmoningas „Ledo kibiro“ ir „Kraujo kibiro“ iššūkių sugretinimas yra siekis parodyti, kad paprasti žmonės gali turėti didelę įtaką, o vienos idėjos suvienyti žmonės yra stipri jėga, galinti nulemti ne tik sunkiai sergančių likimus, bet ir sustabdyti karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.