Prezidentė priėmė Airijos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2014, 2:16 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 4:33 PM

Valstybės vadovės teigimu, abi šalys glaudžiai bendradarbiavo bei kartu laikėsi ekonomikos augimo ir užimtumo prioritetų, pirmininkaudamos Europos Sąjungos Tarybai 2013 metais. Šalies vadovė tikisi, kad ši abipusė bendradarbiavimo Europos Sąjungos klausimais praktika tęsis ir toliau.

Pasak prezidentės, Lietuvą ir Airiją sieja stiprūs ekonominiai ryšiai, 2013 m. dvišalė prekyba, palyginti su ankstesniu laikotarpiu, išaugo beveik 16 proc., o eksportas padidėjo 45 procentais. Šalies vadovė priminė, kad Lietuva yra dėkinga už Airijos palaikymą Lietuvai siekiant tapti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos nare.

Tai pirmasis D.Noonano paskyrimas ambasadoriumi. Diplomatas darbą pradėjo 1994 m. Airijos užsienio reikalų ministerijoje, dirbo Europos Sąjungos reikalų ir Politikos departamentuose, ambasadoje Argentinoje, ėjo ambasadoriaus pavaduotojo pareigas Bukarešte, vėliau Kaire. Prieš paskyrimą buvo Nusiginklavimo ir ginklų neplatinimo departamento direktoriaus pavaduotoju. D.Noonanas turi Europos studijų bakalauro laipsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.