Stebukladario galva – jau ne auksinė

Nors teisinius šalies pamatus sudrebinęs prokurorų sprendimas nutraukti bylą N.Cooperiui dar ilgai kels abejonių, vis dėlto taip nusprendusio pareigūno gal neverta skubėti linčiuoti?

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Sep 18, 2014, 8:11 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:31 PM

Bent jau dėl to, kad po prokuroro L.Kuprusevičiaus viešai įvardytų motyvų, kuriais remiantis jis nuo baudžiamosios atsakomybės leido išsisukti 1,2 mln. litų žalą padariusiam „Snoro“ administratoriui, turėtų susigūžti kai kurie už britą galvą guldę veikėjai.

Milžiniškais honorarais pateptus britų konsultantus ypač liaupsino Lietuvos banko vadovas. Įspūdinga patirtis, kompetencija, nepriekaištinga reputacija. Tokie burtažodžiai iš Seimo tribūnoje stovinčio V.Vasiliausko lūpų veržėsi kalbant apie užsienyje atrastus auksinius „Snoro“ gelbėtojus.

O aukso jiems nubyrėjo tikrai nemažai! Aiškinta, kad jie to verti, – pasamdytiems ekspertams esą teks nardyti po teisės brūzgynus, kurie vietiniams bankroto administratoriams per klaidūs.

Bet, kaip dabar paaiškėjo iš prokuroro sprendimo, tie brūzgynai buvo neįveikiami būtent brangiai atsiėjusiems ekspertams. Pasirodo, net pats N.Cooperis neišmanė įstatymų.

Maža to, milijonus susižėręs britas nuolat ir brangiai konsultavosi su atitinkamų sričių specialistais, banko darbuotojais, tarptautine ir Lietuvos advokatų kontoromis, bet jų patarimai pasirodė esą nieko verti.

Bent jau tuo bando įtikinti tyrimą nutraukęs L.Kuprusevičius, kuriam pakako to, kad N.Cooperis padengtų savo neteisėtais veiksmais padarytus nuostolius. Gal dabar, pasitvirtinus įtarimams, jog N.Cooperio gebėjimai nėra tokie, kokius vaizdavo Lietuvos banko vadovas, bus siekiama atgauti britui žertus milijonus? Vargu.

Greičiausiai buvo teisus šviesaus atminimo J.Veselka, prieš kelerius metus pranašavęs, kad užsieniečiai visoje „Snoro“ istorijoje tėra priedanga – jie išvažiuos ir gaudyk vėją laukuose!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.