Žygis į jūrą – legendine jachta

Keturiolika paauglių iš Klaipėdos vaikų globos namų susipažino su buriavimo abėcėle ir pirmą kartą išplaukė jachta „Lietuva“ į jūrą. Po šios išvykos keli vaikinai panoro tapti jūrininkais, rašo „Lietuvos rytas“.

Po poros valandų teorinių žinių pamokų – į Baltijos jūrą jachta „Lietuva“.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Po poros valandų teorinių žinių pamokų – į Baltijos jūrą jachta „Lietuva“.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-09-19 09:44, atnaujinta 2018-01-30 11:41

Vaikų globos namų „Rytas“ ir „Smiltelė“ auklėtinius jau antrą kartą susitikti pakvietė jaunimo sporto klubas „Ostmarina“. Daugeliui tai buvo pirma pažintis su buriavimu ir pirmas plaukimas į jūrą jachta.

Projekte „Buriuokime kartu“ dalyvavo jaunimas nuo keturiolikos iki aštuoniolikos metų. Pasak „Smiltelės“ socialinės darbuotojos Simonos Kacevičės, norinčiųjų buvo gerokai daugiau, tačiau atrinkti aktyviausi ir geriausiai besimokantys.

Iš pradžių paaugliai porą valandų klausėsi patyrusio buriuotojo, jachtos „Lietuva“ kapitono Osvaldo Kudzevičiaus ir kitų jūrininkų pasakojimų apie buriavimą, saugumą ant vandens, išmoko rišti jūrinius mazgus, išgirdo vėjų pavadinimus.

Jie sužinojo, kad jachta „Lietuva“ buvo vienas iš trijų Lietuvos burlaivių, 1989 metais perplaukusių Atlanto vandenyną su trispalve, o po trejų metų pirmoji apsuko Žemės rutulį.

Jie išgirdo šviesaus atminimo ilgamečio jachtos kapitono Osvaldo Kubiliūno naujokams kartotas 3 paguodžiančias tiesas: visos jūros turi krantus, bet kokia audra kada nors pasibaigia, nuo jūrligės dar niekas nemirė.

Jūros ligos simptomų vaikams neteko patirti – diena buvo rami.

Keli vaikinai ėmė svarstyti, ar nesusieti savo gyvenimo su jūra, o vienas dešimtokas po 5 valandas trukusio plaukiojimo nusprendė studijuoti laivavedybą Klaipėdos aukštojoje jūreivystės mokykloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.