„Štetl Jonava“ šventėje - praėjusio amžiaus skonis ir kvapas

Šeštadienį Jonavos šv.Jokūbo bažnyčios aikštė virto turgumi – jonaviečiai trankiai atšventė derliaus ir rudens šventę. Europos paveldo dienoms skirtas renginys jonaviečius nustebino Jonavos rajono seniūnijų žmonių kūrybiškumu.

„Štetl Jonava“ šventės akimirkos.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
„Štetl Jonava“ šventės akimirkos.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Sep 21, 2014, 4:34 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:04 AM

„Štetl Jonava“ šventės metu miestelėnai ir svečiai galėjo „nomotis“ žemę, susitaisyti batus, sulopyti suknelę ir įsigyti iš seniūnijų į Jonavą atgabento rudens derliaus. Kad pirkti būtų smagiau, visiems griežė kapelos ir mėgėjų meno kolektyvai, o visa turgaus aikštė persisunkė XX amžiaus kvapais.

Varžytuves „Pirk prekę mūsišką“ ir „Juokų dainos“ surengė rajono seniūnijos. Jonaviečiai vaikštinėjo po inteligentijos saloną ar žydų kromelį, pirko loterijos be pralaimėjimo bilietus, o senojo kinematografo gerbėjai bažnyčios salėje galėjo pamatyti filmą „Aukso karštligė“ su Čarliu Čaplinu. Rajono meras Mindaugas Sinkevičius vienai dienai virto Jonavos burmistru.

„Štetl” žydiškai - miestelis. Neblogai mes čia gyvenam... Veikia fabrikas „Uran“– degtukus gaminam ten. Garsūs mes ne tiktai plytom”, - nuo scenos porino renginio vedėjos Miglė ir Judita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.