Supylę grūdus į aruodus ūkininkai įtempė lankus

Pasibaigus javapjūtei ir pripildžiusi pilnas saugyklas grūdų bendrovė „Kėdainių aruodai“ pakvietė ūkininkus pasidžiaugti gausiu derliumi bei sėkminga partneryste. Iš skirtingų šalies kampelių į Kėdainių rajone, Kunioniuose esančią kaimo turizmo sodybą „Medžiotojų sostinė“ suplūdę ūkininkai šaudymo varžybose išbandė akies žvitrumą, rankos taiklumą bei žaibišką orientaciją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2014, 5:26 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:42 AM

Anot šventės vedėjo Justinas Jankevičiaus, šaudymo varžybos - tai proga žemdirbiams parodyti, kaip jiems sektųsi apginti savo ūkį ir javų laukus.

Geriausi šauliai buvo apdovanoti bendrovės „Kėdainių aruodai“, koncerno „Vikonda“, Kėdainių rajono savivaldybės taurėmis bei vertingais prizais.

Atsikvėpti ir pasitarti

„Nors mūsų bendrovėje darbymetis tęsiasi visus metus, ir mums, ir javų augintojams rugsėjo pabaiga - trumpas atokvėpio metas. Tad visus ūkininkus - ir tuos, su kuriais seniai bendradarbiaujame, ir tuos, su kuriais pradėjome dirbti tik šiemet, pakvietėme kartu praleisti dieną.

Šventė suteikia galimybių ir kartu pasilinksminti, ir ateities planams aptarti bei partnerystei sutvirtinti“, - sakė šventės šeimininkas, „Kėdainių aruodų“ valdytojas Valdas Šarūnas.

Dvigubai derlingesni metai

Pasak V.Šarūno, proga švęsti - dviguba. Viena, „Kėdainių aruodai“ gerokai pranoko šiųmečius savo planus.

„Šiais metais išaugome regioninio grūdų supirkėjo marškinėlius ir pradėjome grūdus supirkti visoje Lietuvoje. Darbas vyko sklandžiai - planus įvykdėme su kaupu.

Pernai supirkome 100 tūkst. tonų javų, tad šiemet į bendrovės aruodus planavome jų supilti apie 150 tūkst. tonų. O supirkome per 200 tūkst. grūdų“, – sakė V.Šarūnas.

Daugėja ir darbuotojų

Pasidžiaugęs tuo, kad penktus metus veikiančiai įmonei nusišypsojo fortūna, „Kėdainių aruodų“ valdytojas paaiškino, kad geri veiklos rodikliai yra ir profesionalių įmonės specialistų – supirkėjų, pardavėjų, logistų – nuopelnas.

Būtent jie yra tie aitvarai, kurie sklidinai pripildė bendrovės aruodus. Nuo jų profesionalumo priklauso ir tai, ar vėliau pavyks pelningai parduoti grūdus.

„Esame suformavę stiprią komandą. Šį sezoną ją padidinome penkiais darbuotojais. Derliaus nuėmimo metu bendrovėje dirba apie 50 žmonių, kitu laiku – apie 35“, – sakė V.Šarūnas.

Grūdus perka nuolat

„Kėdainių aruodai“ grūdus superka kiaurus metus.

„Turime du savo elevatorius, tačiau šį sezoną esame išsinuomoję dar 25-ias sandėliavimo vietas visoje šalyje.

Didžiąją dalį grūdų eksportuojame. Apie 30 proc. mūsų bendrovės supirktų grūdų parduodami Lietuvos perdirbėjams, likusieji išgabenami į užsienį: Europos šalis ir kitus regionus“, – pasakojo V.Šarūnas.

Patikimas partneris

Visus nukultus grūdus „Kėdainių aruodams“ parduodančios bendrovės „Krekenava“ direktorius Vaidas Lebedys džiaugėsi suradęs patikimą partnerį.

„Mūsų bendrovės laukuose grūdai užderėjo gana neblogai. Vasarinių kviečių derlius šiemet rekordinis – iš vieno hektaro prikūlėme beveik septynias tonas. Viską pardavėme „Kėdainių aruodams“. Dirbti su šia bendrove labai patogu. Niekuo nereikia rūpintis. Jie grūdus pasiima, išdžiovina, išvalo. Jokių papildomų rūpesčių neturime“, – sakė V.Lebedys.

Mato sėkmingą ateitį

Šventėje dalyvavęs Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Kėdainių rajono ūkininkas Jonas Talmantas su „Kėdainių aruodais“ bendradarbiauja ketverius metus.

„Bendrovė jauna, tačiau jau spėjo tapti konkurencinga ir išsikovoti savo vietą rinkoje. Puikus vadovas, profesionalūs specialistai. Jie sugeba užmegzti ir palaikyti stiprius ryšius su ūkininkais.

Pažiūrėkite, kiek javų augintojų susirinko į šią šventę. Vadinasi, „Kėdainių aruodai“ yra užsitarnavę patikimos įmonės vardą tarp ūkininkų. Ši bendrovė turi perspektyvą sėkmingai plėstis ir klestėti. Konkurentams yra ko pasimokyti“, – įsitikinęs J.Talmantas.

Pasiūlė geriausias sąlygas

Pirmus metus su „Kėdainių aruodais“ bendradarbiaujantis, daugiau kaip 2 tūkst. hektarų žemės dirbantis Ignalinos rajono ūkininkas Rimantas Gaidelis sako, kad vieninteliai „Kėdainių aruodai“ sugebėjo pasiūlyti tokias palankias sąlygas grūdams parduoti.

„Ši bendrovė man pasiūlė gerą kviečių pirkimo-pardavimo sutartį. Akivaizdu, jog „Kėdainių aruodai“ sėkmingai konkuruoja supirkėjų rinkoje. Įmonės kolektyvas - šaunus, bendravimas - taip pat. Džiaugiamės, kad mus pakvietė į šią smagią šventę. Turiningos bei pelningos partnerystės tikimės ir toliau“, – kalbėjo R.Gaidelis.

Dėkojo duonos augintojams

„Kėdainių aruodų“ ir javų augintojų šventėje dalyvavusi rajono mero pavaduotoja Nijolė Naujokienė nuoširdžiai dėkojo tiems, kurių sunkiu darbu kiekvienas ant stalo turime duonos.

„Kėdainių krašte ir visoje Lietuvoje ūkininkauja gausybė darbščių žmonių. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi Jumis. Jūs dirbate patį svarbiausią darbą – mums visiems užauginate duonos. Ant Jūsų pečių laikosi valstybė. Ačiū už Jūsų darbštumą ir atsidavimą“, – šypsodamasi sakė rajono mero pavaduotoja.

Augti, augti augti!

Šiais metais padvigubinusi supirktų grūdų kiekį ir užtikrintai išsiplėtusi į kitus šalies regionus KB „Kėdainių aruodai“ sustoti neketina.

„Kitąmet supirkimo tinklą išvystysime dar plačiau. Turime tikslą per trejus metus patrigubėti“, – optimistiškais ateities planais dalijosi KB „Kėdainių aruodai“ valdytojas V.Šarūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.