Seimo narių dėžutėse - atvirukai nuo gėjų

Antradienį kiekvienas Seimo narys turėtų

Atvirukuose aiškinamos biseksualų problemos.
Atvirukuose aiškinamos biseksualų problemos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2014, 1:00 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:49 AM

Taip gėjų lyga nutarė pirmąkart Lietuvoje paminėti pasaulinę Biseksualių asmenų matomumo dieną.

„Neraginu Seimo narių prisipažinti, jog yra biseksualūs - aš tik kviečiu suprasti, kokia didelė įvairovė egzistuoja tarp jų rinkėjų ir išgirsti jų balsą“,– sakė Lietuvos gėjų lygos pirmininkas Vladimiras Simonko.

Jo duomenimis, ketvirtadalis pasaulio gyventojų - biseksualūs, t.y. jaučia seksualinę trauką daugiau nei vienai lyčiai. Tačiau tik nedidelė jų dalis taip galėtų save įvardyti, nors metų metais tai egzistuoja jų sapnuose ir fantazijose.

Iš kitos pusės biseksualai nesulaukia paramos ir iš homoseksualių asmenų, nes šie jų būseną suvokia kaip tarpinę stotelę ir ragina greičiau apsispręsti.

V.Simonko aiškino kartą jau patyręs, jog Seimo kanceliarija gali neleisti gėjų atneštų siuntinukų mesti Seimo narių dėžutes, todėl šįkart nutarė siųsti atvirukus paštu.

„Nutarėme eiti oficialiu keliu ir paremti Lietuvos paštą“,- sakė V.Simonko. Jo skaičiavimais, jei Seimo narys tokio atviruko atsisakys - jis privalo grąžinti Lietuvos paštui, o šie - gėjų lygai.

Tris šimtus nespalvotų atvirukų išspausdino spaustuvė VSRG: 140 - Seimo nariams, o kiti bus išdalyti bendruomenės nariams nemokamai. Atviruko autorė - savanorė iš Lenkijos Patricija Bliuj Stodulska.

Atvirukai kainavo 250 litų, o pašto išlaidos - 190 litų. Šiuos pinigus skyrė organizacija „EEE ir Norvegijos finansiniai mechanizmai“, remianti Lietuvos visuomenines organizacijas.

Pasaulinė Biseksualių asmenų matomumo diena pirmąkart paminėta 1999 metais JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.